Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τελετή απονομής πτυχίων σε τέσσερις νέους συνοδούς – χειριστές αστυνομικών σκύλων


Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη απονεμήθηκαν σήμερα (25/06/2019), στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, πτυχία σε τέσσερις (04) νέους συνοδούς
– χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 (ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών) Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση Σχολείου βασικής εκπαίδευσης που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και Ιωάννης Αργυρίου, ο Διοικητής του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ταξίαρχος Ιωάννης Ζούκοτας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

Οι νέοι συνοδοί – χειριστές ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών θα τοποθετηθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας και συγκεκριμένα στην υφιστάμενη Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δι.Ν) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στις νεοσυσταθείσες Π.Ο.Δι.Ν. των Λιμενικών Αρχών Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και στο Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης υποψηφίων συνοδών-χειριστών και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ξεκίνησε στις 18/03/2019 και περατώθηκε στις 25/06/2019.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. υπογράμμισε:

“Κύριε Αρχηγέ, κύριοι Υπαρχηγοί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που για άλλη μια φορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε και καταγράφουμε την ενίσχυση του εξοπλισμού μας προκειμένου το Λιμενικό Σώμα να μπορεί να ανταποκρίνεται στα υψηλά όσο και σημαντικά καθήκοντά του. Θέλω να συγχαρώ σήμερα τους συνοδούς-χειριστές οι οποίοι αποφοίτησαν από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία με ιδιαίτερη επιτυχία και πρέπει συγχαίροντάς τους να τους προτρέψω, να σας προτρέψω, αγαπητά στελέχη του Λιμενικού Σώματος να ασκείτε το καθήκον με υψηλό αίσθημα ευθύνης, διότι αυτό το καθήκον έχει σχέση με το δημόσιο συμφέρον και ειδικότερα το δικό σας, επιμέρους καθήκον, αναφέρεται σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στη δημόσια ασφάλεια και προφανέστατα την ασφάλεια της ίδιας της κοινωνίας, τη δίωξη, την αντιμετώπιση, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Τα συγχαρητήριά μου και σας εύχομαι κάθε καλό.”







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια