Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα άγνωστα σχέδια Παλαιοκώστα για επιδρομές στον Κορυδαλλό και απαγωγές επιχειρηματιών


Ο Βασίλης Παλαιοκώστας σχεδίαζε να επιβιβάσει στο ελικόπτερο με το οποίο απέδρασε το 2006 από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον 41χρονο αναρχικό Γιάννη Δημητράκη που συνελήφθη προσφάτως για
την απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Ακόμη ο καταζητούμενος ποινικός φέρεται την ίδια χρονια να κατέστρωνε σχέδια για τη απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγοπούλου ή αλλου μέλους της οικογενείας του, ο οποίος τελικά απήχθη το 2009 από άλλη ομάδα ενόπλων. Επιπλέον ο 53χρονος ποινικός δηλώνει ότι είχε αντιπαλότητες με τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφειμ Γκαλιμάνη που δολοφονήθηκε προ τεσσαρων ετών στην Φθιώτιδα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια που η ΕΛΑΣ αναζητά τον Βασίλη Παλαιοκώστα σε διάφορα σημεία της χώρας εκείνος φέρεται να πραγματοποιεί αλλεπάλληλα ταξίδια στην Ευρώπη, στην Τουρκία , στην Συρία και φτάνοντας μέχρι την Κίνα . Επιπλέον για ένα μεγαλο χρονικό διάστημα φέρεται να διέμενε στην νότιο Αμερική.
Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο-αυτοβιογραφία με τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή-δράσεις κι αποδράσεις ενός επικηρυγμένου» του περιβόητου ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα . Ωστόσο ο καταζητούμενος ποινικός αρνείται στο βιβλίο του ότι είχε βρεθεί το αποτύπωμα του στο δεμα βόμβα που είχε σκοτώσει , το 2010 τον υπασπιστή του Μιοχ Χρυσοχοίδη , Γιώργο Βασιλάκη . Επιπλέον όπως λένε στελέχη της ΕΛΑΣ «δεν αναφέρει οτιδήποτε για την φωτογραφία του που δημοσιοποιήθηκε από κλειστο κύκλωμα εστιατορίου στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας –λίγο πριν από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς το 2013 στην Λειβαδιά- όπου εμφανίζεται αγνώριστος και με πολλές πλαστικές επεμβάσεις. Για αυτό το συμβαν μνημονευει ότι στο εν λόγω συμβαν ήταν παρων κι ενας άλλος ποινικός με το όνομα «Φωτης». Ακόμη εντυπωσιάζει ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας αποφεύγει να αναφέρει οτιδήποτε στο βιβίο του για πολλούς αντιεξουσιαστες που φερεται –σύμφωνα με τη ΕΛΑΣ – να έχει συνεργαστεί όπως και για άλλες ενέργειες του»
Σχετικά με τον δολοφονηθέντα σωφρονιστικό υπάλληλο Σεραφειμ Γκαλιμάνη ο Βασίλης Παλαιοκώστας ισχυρίζεται «μία από τις επόμενες ημέρες πέρασε από το κελί για να δει πως είμαι ένας φουσκωτός υπάλληλος , ο οποίος ήταν ο πλέον πρόθυμος και δεξιοτέχνης στον ξυλοδαρμό μου . Από συγκρατούμενους θα μάθαινα πως λεγόταν Γκαλιμάνης. Δεν θα με χάλαγε να εριχνα μια σφαίρα στο κεφαλι αυτου του μπουλντογκ. Δεν ασχολήθηκα πάλι μαζί του. Η έκπληξη μου ήταν τεράστια όταν τον γαζωσαν με καλάσνικοφ εξω από το σπίτι του στο χωριό του, κοντα στην Λαμία» . Επιπλέον αναφέρεται στον τρόπο που ο κακοποιός Κώστα Πασσαρης πήρε το όπλο που του εριξαν αγνωστοι στο προάυλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με το οποίο προχώρησε το 2001 στην αιματηρή απόδραση από το Γενικό Κρατικό , ενώ αναφέρει ότι γνώριζε τον αντιεξουσιαστή που τον είχε φιλοξενήσει περιστασιακα στη οδό Ιππάρχου στον Νέο Κόσμο. Επιπλέον επιχαίρει για την δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού Αλβανου που φέρεται να έδωσε πληροφορίες για την σύλληψη του Πάσσαρη.
Επιπλέον ο Βασίλης Παλαιοκώστας χαρακτηρίζει ως «θλιβερά» τα μέλη της 17Ν-εκτός του Δημήτρη Κουφοντίνα- που γνώρισε στις φυλακές.
Ακόμη αναφέρεται σε άγνωστο σχεδιο απόδρασης το 2006 με επιδρομή στις φυλακές Κορυδαλλού με ρουκετοβόλα, ρουκέτες , Καλάσνικοφ κλπ που του προμήθευσε ποινικός με το όνομα «Ρενάτο». Όμως το συγκεκριμένο σχεδιο επίθεσης ματαιώθηκε για διαφόρους λόγους. Ακόμη ο Βασιλης Παλαιοκώστας αυτοπαρουσιάζεται σαν ο εμπνευστης του σχεδίου απόδρασης με ελικόπτερο το 2006 κι ότι εκανε σχετικά «μαθήματα» στον ποινικό Σπυρο Δραβίλα που ενταχθηκε αργότερα στους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου» (έδρασαν τη περίοδο 2010-2015) κι έθεσε τελος στην ζωή του σε επιδρομή αστυνομικών σε κατοικία στην Μαγνησία. Ακόμη ο καταζητούμενος ποινικός υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι είχε συναντήσεις στις φυλακές με πρώην ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ.
Οσον αφορα το φονικό δέμα βόμβα που εξερράγη στις 24 Ιουνίου 2010 στο Υπουργείο Δημόσιας Ταξης και βρέθηκε παλαμικό αποτύπωμα του , ο Βασίλης Παλαιοκώστας υποστηρίζει «ας μου απαντήσει κάποιος πως ονομάζεται ένα καθεστώς που καταφερε να συλλάβει ασύρματα μία από τις πολλές μούτζες που ως γνήσιος Ελληνας ρίχνω κατά της εξουσίας και βρέθηκες φαρδιά πλατιά ολόκληρη κι ανάγλυφη σε κόλα Α4 στους διαδρόμους της Κατεχάκη»

Βασίλης Λαμπρόπουλος






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια