Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σάκης Ιωαννίδης: Επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας με στήριξη στο έργο του αστυνομικού


«Αν μπουν ληστές σπίτι σας, κάντε ότι κοιμάστε» η φράση αυτή ενσαρκώνει με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο την περιπέτεια 4,5 χρόνων που πέρασε η ελληνική κοινωνία στο θέμα της
ασφάλειας.
Καθημερινότητα με ληστείες και κλοπές σπιτιών και αυτοκινήτων, ποινικούς να αφήνονται ελεύθεροι λόγω ενός νόμου και τους Έλληνες πολίτες να αναγάγουν το αίσθημα ασφάλειας σε ζητούμενο.
Την ίδια ώρα με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, ο αστυνομικός μπαίνει στο στόχαστρο, έχοντας μετατραπεί σε αντικείμενο “επαναστατικής” γυμναστικής. Με χαμηλό μισθό, με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, χωρίς υλική και ηθική υποστήριξη.
Η ασφάλεια δεν είναι κάτι αφηρημένο και γενικό, είναι κάτι που ο κάθε πολίτης βιώνει στην καθημερινότητά του.Το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα, για το κράτος όμως είναι μία βασική υποχρέωση.
Οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφείς και η εφαρμογή τους θα είναι άμεση, για την επιστροφή της κανονικότητας και την πλήρη αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.
Με πρώτες κινήσεις την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την πρόσληψη 1500 αστυνομικών και την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, θα στείλουμε το μήνυμα, ότι η ανοχή στο έγκλημα και την παραβατικότητα τελείωσε.
Δεν σταματάμε όμως εκεί, αφού στόχος μας είναι και η πραγματική στήριξη στο έργο των αστυνομικών, με εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών αλλά και η νομική τους προστασία, ώστε να μην βρίσκονται κατηγορούμενοι επειδή κάνουν την δουλειά τους.
Η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα από την πραγματική στήριξη του έργου των αστυνομικών, υλική, ηθική και νομική.



Ο Σάκης (Αθανάσιος) Ιωαννίδης είναι Οικονομολόγος - Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια