«Προεκλογικό» Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Νόμιμο .....Ηθικο;


Κείμενο τού Κανέλλου Νικολάου, γενικού γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Η πραγματοποίηση του Συμβουλίου για τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις Αξιωματικών Ελληνικής
Αστυνομίας είχε προγραμματισθεί για την τρέχουσα εβδομάδα μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

       Την Κυριακή 26/5 μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση ο πρωθυπουργός δημόσια και επίσημα ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές. Ανάλογα από την ημερομηνία που θα μετέβαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτές αρχικώς προσδιορίζονταν για την 30η Ιουνίου αλλά τελικώς θα διεξαχθούν την 7η Ιουλίου.
        Συνεπώς ξεκάθαρα βρισκόμαστε σε μία προεκλογική περίοδο. Για το λόγο αυτό φρονούμε ότι δεν πρέπει να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Μεταθέσεων. Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι νόμιμο και πρέπει να συνεδριάσει το συμβούλιο αλλά τους ρωτάμε είναι ηθικό εάν διαταχθούν τώρα οι μεταθέσεις των Αξιωματικών;
         Όταν δεν θα συνυπάρχει η νομιμότητα και το ηθικό μέρος στην απόφαση αυτή, τότε δικαίως γεννούνται ερωτήματα προς  τι αυτή η σπουδή για πραγματοποίηση του Συμβουλίου «εδώ και τώρα», δημιουργώντας σκιές σε μία κορυφαία διαδικασία και δίνοντας εν τέλει το δικαίωμα σε κάποιους να μιλάνε για καταστρατήγηση των Νόμων.
        Φρονούμε ότι το νόμιμο και το ηθικό είναι να συνεδριάσει το συμβούλιο μεταθέσεων μόνο για τις μεταθέσεις των Αξιωματικών με αντικειμενικά κριτήρια.
       Το συμβούλιο να συνεδριάσει εκ νέου μετά τις εθνικές εκλογές και να αποφασίσει για τις μεταθέσεις που θα διαταχθούν για υπηρεσιακούς λόγους. Εξάλλου δεν εκτελούνται άμεσα αλλά μπορεί να εκτελεσθούν μέχρι και την 31/8.
       Μην προσθέτετε και άλλο ένα πρόβλημα στα τόσα που ήδη υπάρχουν.
Διασφαλίστε την ηρεμία στην Αστυνομία εν όψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών.
       Το όφελος θα είναι πολλαπλό για όλους. Αναμένουμε με αγωνία να πάρετε και να ανακοινώσετε μία νόμιμη, ηθική και σωστή απόφαση.