Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο: Αναλύθηκαν, επιβεβαιώθηκαν και οριστικοποιήθηκαν θέματα που αφορούν τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ
Βασιλείου Ματθαιόπουλου, σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων στη δασοπυρόσβεση, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.), στο Χαλάνδρι Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν, επιβεβαιώθηκαν και οριστικοποιήθηκαν θέματα που αφορούν τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν ληφθεί και δόθηκε έμφαση στον τρόπο συντονισμού όλων των υπηρεσιών, που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ως εκπρόσωπος της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνης Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο Επιπυραγός Ευάγγελος Αρβυθάς, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος Χριστίνα Μπαριτάκη, οι Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης και Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Α' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος συμμετείχαν ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, ο Διοικητής Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Πετρούτσος, καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ.
Επίσης συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Ερμιόνη Κυπριανίδου, Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλλίπου, Νήσων Σαρωνικού Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της περιφέρειας Αττικής, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι αυτών, στελέχη της αυτοδιοίκησης, Δασάρχες και εκπρόσωποι αυτών από τα Δασαρχεία Πάρνηθας, Πεντέλης, Καπανδριτίου, Πειραιά και Λαυρίου, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών (ΟΣΕ Α.Ε., Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε., EKAB, Ε.Κ.ΕΠ.Υ., Ε.Μ.Υ., Νέα οδός Α.Ε., Ολυμπία Οδός Α.Ε., Μορέας Α.Ε. και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.), καθώς και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Οργάνων του Πυροσβεστικού Σώματος.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια