Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γεροβασίλη: Τυφλή καταστολή ευαγγελίζεται ο Μητσοτάκης


Για «σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου» από μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη στην

«Εφημερίδα των Συντακτών». Μάλιστα, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ευαγγελίζεται την «τυφλή καταστολή».

«Οι προτάσεις της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη εξαντλούνται σε ανέξοδους παλικαρισμούς καταστολής. Σας θυμίζω ότι περιστατικά υπέρβασης ορίων ήταν συνήθης καθημερινότητα όταν κυβερνούσε η ΝΔ. Κι αυτό ευαγγελίζεται: τυφλή καταστολή», λέει χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει:
«Με τη σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου επιχειρούν να κρύψουν τα πραγματικά στοιχεία. Την τετραετία 2011-2014 ο ετήσιος μέσος όρος ανθρωποκτονιών ήταν 149. Την επόμενη, 2015-2018, έπεσε στους 85. Είχαμε μείωση κατά 43%. Αντίστοιχα οι ληστείες μειώθηκαν κατά 17% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 9%».
Εξάλλου, σημειώνει ότι «όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατήργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία. Τώρα θυμήθηκε ότι χρειάζονται προσλήψεις στην Αστυνομία».
Επίσης, σημειώνει, σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και τις οργανώσεις που περιλαμβάνουν και αστυνομικούς: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι επί της δικής μας διακυβέρνησης σε αρκετές υποθέσεις περιλαμβάνονταν αστυνομικοί στις δικογραφίες ως εμπλεκόμενοι; Αναρωτηθήκατε γιατί αυτό δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια; Στο παρελθόν, μία κακώς εννοούμενη νοοτροπία ήθελε είτε να μη διατάσσονται ΕΔΕ είτε να σέρνονται μέχρι να ξεχαστούν. Επιχειρήσαμε να "σπάσουμε" αυτή την παράδοση».
Τέλος, αναφερόμενη σε μέτρα που ελήφθησαν από το 2015, προκειμένου «να ξεριζωθούν κατακριτέες και αυταρχικές νοοτροπίες», σημειώνει: «Θεσπίσαμε τον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας υπό τον Συνήγορο του Πολίτη, που εξετάζει καταγγελίες για πράξεις του ένστολου προσωπικού Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικής και υπαλλήλων καταστημάτων κράτησης».


πηγή: enikos.gr 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια