Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μέρες που είναι και έρχονται να ανασύρουμε σιγά σιγά τα σχέδια των Ολυμπιακών Αγώνων

Στα στενά του Ορμπούζ, μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι, οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται σε νευρική κρίση- ευτυχώς δεν είναι χειμώνας,  η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσει
  το Η Μεσόγειος Φλέγεται Ν2,  η Τουρκία δεν βρυχάται  απλώς ένας ελαφρύς θόρυβος που ακούγεται από την Κύπρο δεν είναι ο αέρας, αλλά η πίεση στο γεωτρύπανο που κατεβαίνει.
Οι Αμερικανοί  παγώνουν μεν τα F35 αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα χάσουν έναν τόσο καλό πελάτη.  Η Τουρκία όχι μόνο για εσωτερικούς λόγους κατανάλωσης συνεχίζει να εξοπλίζεται. 
Χωρίς κινδυνολογίες  και καταστροφολογίες σιγά σιγά ας ξεκινήσουμε να βγάζουμε τα σχέδια των Ολυμπιακών Αγώνων, τα μόνα άλλωστε που έχουμε για σοβαρές εθνικές καταστάσεις κρίσης.  Μια σύντομη επικαιροποίηση και ετοιμότητα χρειάζεται.  Και ας αφήσουμε τις βαρύγδουπες γεωπολιτικές αναλύσεις στα πρωινάδικα της τηλεόρασης. Αν και κάποιες από αυτές πρέπει να ομολογήσουμε έχουν σοβαρό υπόβαθρο.

Η κρισιμότητα της κατάστασης οδηγεί σε μια εκ νέου αποσταθεροποίηση μιας περιοχής με τεράστιο γεωπολιτικό παγκόσμιο ενδιαφέρον.  Και η Ελλάδα είναι κοντά, παρά πολύ κοντά…

του Ειδικού Συνεργάτη






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια