Πώς θα αντιμετωπίσετε τις πανάδες στο πρόσωπο;Οι σκουρόχρωμες κηλίδες, που εμφανίζονται στα μάγουλα, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο πιγούνι ή στο λαιμό ονομάζονται πανάδες ή μελάσματα.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, οι πανάδες αποτελούν τον τρόμο και το φόβο των γυναικών, αφού ο ήλιος ενοχοποιείται για την εμφάνισή τους. Τις περισσότερες φορές, οι πανάδες έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από ένα εκατοστό και δεν προκαλούν αλλοίωση στην υφή του δέρματος.

Μάλιστα οι δερματολόγοι εξηγούν ότι οφείλονται σε:
  1. έκθεση στον ήλιο
  2. εγκυμοσύνη
  3. αντισυλληπτικά χάπια
  4. κληρονομική προδιάθεση
  5. ορμονική διαταραχή
  6. χρήση για μεγάλο διάστημα ορισμένων φαρμάκων, που αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο.

Αντιμετώπιση

Για να απαλλαγείτε από τις πανάδες μπορείτε να κάνετε τις ειδικές θεραπείες που θα σας συστήσει ο δερματολόγος ή να ξεκινήσετε κάποια τοπική αγωγή, δηλαδή με κάποια κρέμα αποχρωματισμού.

Καθαρισμός προσώπου

Ρόλο κλειδί παίζει ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου ώστε να απομακρύνεται η λιπαρότητα από το δέρμα. Επίσης, η απολέπιση του προσώπου μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι σημαντική ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να καθαρίζουν οι πόροι.

Υπάρχουν στην αγορά ειδικές κρέμες και χημικά πίλινγκ που υπόσχονται την απομάκρυνση και εξάλειψη των πανάδων, αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι η οριστική εξάλειψη των πανάδων είναι δύσκολη και θέλει αρκετό χρόνο. Εάν έχετε ανοιχτό φωτότυπο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα και τεχνικές θα απαλλαγείτε τελείως. Πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές των σκουρόχρωμων επιδερμίδων, όπου η απόλυτη ίαση είναι αδύνατη, αλλά είναι δυνατή η καλυτέρευση της εικόνας.


Πηγή: healthreport.gr