Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ οι άνδρες για να έχουν καλή υγεία;



Το σεξ έχει χαρακτηριστεί δικαίως από τους επιστήμονες φθηνό φάρμακο δια πάσα νόσο.

Και αυτό γιατί καθημερινά νέες μελέτες που πραγματοποιούνται, αποδεικνύουν τα οφέλη που έχουν οι ερωτικές περιπτύξεις στην καλή υγεία. Πλέον, μια νέα έρευνα καταδεικνύει ότι η συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ οι άνδρες έχει άμεση εξάρτηση με την καλή υγεία.

Οι ειδικοί της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας συνιστούν στους άνδρες να κάνουν σεξ για να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Την ίδια στιγμή μια ακόμα μελέτη που είχε δημοσιευθεί στην επιθεώρηση «JAMA», επιβεβαιώνει τα οφέλη της συχνής εκσπερμάτισης.

Πόσο…. Συχνά, όμως, είναι καλό να κάνουν σεξ οι άνδρες;

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και μια ακόμα μελέτη που δημοσιεύτηκε και αυτή στην επιθεώρηση «JAMA». Σύμφωνα με τους μελετητές, στην περίπτωση που ο άνδρας εκσπερματώνει 21 φορές το μήνα, ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη θεωρητικά μειώνεται σε ποσοστό 20% συγκριτικά με εκείνους τους άνδρες που φτάνουν σε οργασμό εφτά με οκτώ φορές το μήνα.

Πάντως, εκτός από τη συχνότητα, σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου του προστάτη παίζουν τα γονίδια και η κληρονομικότητα.

Για τους παραπάνω λόγους, οι ειδικοί συστήνουν σε όλους τους άνδρες με κληρονομικότητα να πραγματοποιούν το τεστ για τον προστάτη PSA από την ηλικία των 40 ετών.


Πηγή: healthreport.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια