Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαμαρτυρία της Ένωσης Ηλείας για το Αστυνομικό Μέγαρο και τον κλιματισμό


''Η Ένωσή μας όμως ,θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους και σας γνωρίζουμε ότι από την πλευρά μας θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν οι
συνάδελφοι που εργάζονται , οι πολίτες που επισκέπτονται  καθημερινά το Αστυνομικό Μέγαρο'', τονίζει η Ένωση στην επιστολή της.


ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας για τα προβλήματα της κτηριακής δομής της Διεύθυνσης Αστυνομίας   Ηλείας καθώς και του σοβαρού προβλήματος μηχανικής βλάβης του κλιματισμού της .
Προς
⦁ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
     Κα Όλγα Γεροβασίλη.
⦁ Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
Κα Κατερίνα Παπακώστα
⦁ Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Α ν τ ι σ τ ρ ά τ η γ ο  κο  Αριστείδη Ανδρικόπουλο
⦁ Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας κο Νικόλαο  Κοτρωνιά.
⦁ Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο κο  Απόστολο Μαρτζάλκη.
⦁ Κους Βουλευτές  Ν. Ηλείας
⦁ Κο. Περιφερειάρχη   Δυτικής Ελλάδας
⦁ Κο Δήμαρχο Πύργου Ηλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων   Π.Ο.ΑΣ.Υ
Για άλλη μία φορά η Ένωσή μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας , ένα κτήριο που δυστυχώς έχει αφεθεί στη μοίρα του και είναι καταδικασμένο, καθώς η συντήρησή του εδώ και  χρόνια είναι  ανύπαρκτη.
Συντήρηση η οποία είναι επιβεβλημένη καθώς πλέον κινδυνεύει η υγεία όσων αστυνομικών εργάζονται και όσων πολιτών επισκέπτονται το Αστυνομικό Μέγαρο. Εκτός από τα σοβαρά δομικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επισκευής τα οποία κατά το παρελθόν έχουμε αναδείξει (Κομμάτια από τις εξωτερικές μαρκίζες του κτηρίου καθημερινά πέφτουν στον προαύλιο χώρο ενώ είναι επικίνδυνο για όσους επισκέπτονται το κτήριο και τους εργαζόμενους  ,γι΄αυτό το λόγο η μόνη θύρα του κτιρίου της Δ.Α. Ηλείας που παρέχει άμεση πρόσβαση στα οχήματα είναι κλειδωμένη επί τριετίας λόγω βλαβών στο εξωτερικό του κτηρίου, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η πρόσβαση των αστυνομικών στα υπηρεσιακά οχήματα. Ο κλιματισμός είναι ανύπαρκτος λόγω βλάβης από το καλοκαίρι του 2018 χωρίς να γνωρίζουμε το πότε θα λειτουργήσει). Τι και αν από το περσυνό καλοκαίρι καταγγείλαμε τα περιστατικά δυστυχώς η κατάσταση δεν άλλαξε. Σχετικό υπόμνημα  της Ένωσής μας μετά από επίσκεψη μας στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργόπουλο  την 27-11-2018   αναφέρεται και  στο πρόβλημα του κλιματισμού.
Συγκεκριμένα οι  μονάδες κλιματισμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης  με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα εντός του κτηρίου  λόγω των υψηλών  θερμοκρασιών  που επικρατούν, να είναι ανυπόφορη και αδύνατη για την  εργασία του προσωπικού των επισκεπτών, αλλά και των  φιλοξενούμενων στους χώρους κράτησης,αφού  αρκετοί από αυτούς είναι άτομα που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης .
Σε καμιά περίπτωση δεν θα ακυρώσουμε τις προσπάθειες του Ταξίαρχου Κ. Απόστολου Μαρτζάκλη ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα της Διοίκησης του στην Διεύθυνση προσπαθεί να ανατρέψει και να εξομαλύνει την  άσχημη κατάσταση που επικρατεί πραγματοποιώντας ραντεβού με τους μισθωτές και κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες για να βρει λύση. Η Ένωσή μας όμως ,θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους και σας γνωρίζουμε ότι από την πλευρά μας θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν οι συνάδελφοι που εργάζονται , οι πολίτες που επισκέπτονται  καθημερινά το Αστυνομικό Μέγαρο αλλά και όσοι φιλοξενούνται στα κρατητήρια του .

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ η οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες.

                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
                                            
              Ο                                                                                     Ο
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Γ.Γ.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΖΩΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                   ΠΙΚΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια