Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΘΗΝΩΝ: Στην Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Ανακοίνωση τού ΜΠΡΟΣΤΑ Αθηνών: H σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόδραση των επικίνδυνων κακοποιών από το Μεταγωγών. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην έλλειψη
προσωπικού που παρουσιάζει η Διεύθυνση Μεταγωγών και έχει σαν συνέπεια τη δυσλειτουργία της ίδιας της Υπηρεσίας αλλά και την αποψίλωση των άλλων  Υπηρεσιών της Αττικής με συνεχή μέτρα προς ενίσχυση αυτής της Υπηρεσίας.

Είναι δεδομένο ότι το Μεταγωγών έχει άμεση ανάγκη από μόνιμο προσωπικό και η παράταξη την οποία εκπροσωπούμε έχει τονίσει πάμπολλες φορές  στο παρελθόν την ανάγκη αυτή, καταθέτοντας και σχετική πρόταση στην ΠΟΑΣΥ στο Συνέδριο στην Ερέτρια. 

1) Απαιτείται άμεσα νέα κτηριακή υποδομή στην οποία θα διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι για κρατητήρια με τις προδιαγραφές που προβλέπονται.

2) Θα πρέπει άμεσα να αφαιρεθούν μέσα από τα κελιά στα κρατητήρια οι αλουμινένιες περσίδες που προστατεύουν τις λάμπες φωτισμού οι οποίες είναι πρόσφορες για την κατασκευή αιχμηρών αντικειμένων.

3) Ο επαρκής εξαερισμός είναι αναγκαίος και για τους κρατούμενους και για τους φύλακες - συναδέλφους μας που υπηρετούν εκεί.

4) Άμεση ανάθεση της καθαριότητας σε εξειδικευμένο συνεργείο διότι μέχρι τώρα την έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί, απολυμάνσεις δεν γίνονται με αποτέλεσμα τα κρατητήρια και οι γύρω χώροι να έχουν γίνει υγειονομική βόμβα.

5) Άμεση αντικατάσταση των παλιών οχημάτων με νέα και κατάλληλα τα οποία θα έχουν ειδικές προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά των κρατουμένων. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται «σακαράκες».

6) Εκπαίδευση προσωπικού και εξειδίκευση στη φύλαξη και μεταγωγή επικίνδυνων κρατουμένων.

Σήμερα, Τετάρτη 05/06/2019, επισκεφτήκαμε τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Μεταγωγών κύριο Γεώργιο Ελευθεράκη και αναφέραμε τα παραπάνω ζητήματα και κατόπιν συναντήσαμε συναδέλφους που υπηρετούν στην Διεύθυνση Μεταγωγών. . Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών ακούγοντας τα προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί και διαπιστώσαμε ότι είναι τα ίδια με αυτά που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Μεταγωγών.

Θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να διαμορφώσουμε νέα δεδομένα για καλύτερες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας αστυνομικών.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια