Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανθρωποκυνηγητό με κλέφτες στην Καλαμάτα

Κλεφτρόνια όλο το βράδυ κυνηγούσαν οι αστυνομικοί προχθές στην Καλαμάτα, αφού σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις οι τρεις Ρομά δράστες, έχοντας αποθρασυνθεί τελείως, δε δίστασαν να

έρθουν στα χέρια με ιδιοκτήτες  σπιτιών, αλλά ευτυχώς κατέληξαν με χειροπέδες.
Στη μία δε περίπτωση ολόκληρη γειτονιά μέσα στη νύχτα βγήκε στους δρόμους και καταδίωκε τους δράστες από σπίτι σε σπίτι, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχαν διαπράξει άλλες πέντε κλοπές από τον Απρίλιο μέχρι προχθές.

Δυστυχώς, αρκετές περιπτώσεις κλοπών, που συμβαίνουν καθημερινά, πλέον δεν ανακοινώνονται από τα επίσημα Γραφεία Ενημέρωσης της Αστυνομίας και πολλές από αυτές γίνονται γνωστές μόνο όταν καταγγελθούν από τους παθόντες. Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα μάς καταγγέλθηκε διάρρηξη σε σπίτι στην περιοχή της εκκλησίας Ανάληψης στην Καλαμάτα, όπου οι δράστες φίμωσαν ένοικο και άρπαξαν ό,τι βρήκαν, ακόμα κι ένα χρηματοκιβώτιο.

Όλη η γειτονιά
Το βράδυ της Τετάρτης, περίπου στις 10.30, δύο δράστες επιχείρησαν να μπουν σε μονοκατοικία στη διασταύρωση των οδών Μπακογιάννη, Γλαύκου και Αθηνών. Έγιναν αντιληπτοί, όμως, από κάτοικο της περιοχής και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ενώ ενεργοποιήθηκε και ο συναγερμός της μονοκατοικίας. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και κρύφτηκαν σε γειτονικό σπίτι.
Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούσε κατσαβίδι. Ο δεύτερος κατάφερε να ξεφύγει από πολίτες που τον κυνήγησαν και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με αστυνομικούς.
Στην προσπάθειά του να ξεφύγει πηδούσε από μάντρες άλλων σπιτιών και έμπαινε στις αυλές, ενώ δε δίστασε κάποια στιγμή να ανέβει και σε μπαλκόνι σπιτιού για να βρει διαφυγή.
Στο σημείο έφτασαν κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις από την Ασφάλεια και την ΟΠΚΕ και κατάφεραν να εντοπίσουν το δράστη, κρυμμένο πίσω από ένα σπίτι, και να τον συλλάβουν.
Πρόκειται για δύο Ρομά, 17 και 22 ετών, οι οποίοι- όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- είχαν διαπράξει άλλες πέντε κλοπές. Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία (ψαλίδι κοπής μετάλλων κ.ά.).
Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, από τον Απρίλιο έως και τις 5 Ιουνίου είχαν διαπράξει ακόμη πέντε κλοπές σε σπίτια στην Καλαμάτα. Ειδικότερα, νωρίς το βράδυ της Πρωτομαγιάς διέρρηξαν σπίτι στην οδό Αλεξ. Παναγούλη και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ. Το επόμενο βράδυ, 2 Μαΐου, παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στην οδό Περγάμου και αφαίρεσαν 2.500 ευρώ. Στις 8 Μαΐου παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στην οδό Αλεξ. Παναγούλη και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, αξίας 10.000 ευρώ. Στις 18 Μαΐου παραβίασαν παράθυρο στην Αγ. Γεωργίου και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας. Τέλος, τη νύχτα 4 προς 5 Ιουνίου παραβίασαν μπαλκονόπορτα σπιτιού στην οδό Περγάμου και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά, καθώς και 5.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες χθες συνοδεία του δικηγόρου τους Δημήτρη Τσιφιλιτάκου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο ανηλίκων, ενώ ο 22χρονος παραπέμφθηκε να δικασθεί σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές.

Και στη Νέδοντος
Άλλο ένα περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην οδό Νέδοντος, όταν ο ιδιοκτήτης μονοκατοικίας πιάστηκε στα χέρια με επίδοξο διαρρήκτη. Σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη, η μονοκατοικία δεν κατοικείται το τελευταίο διάστημα και ο ίδιος βρέθηκε νωρίς χθες το πρωί εκεί για να φροντίσει το κατοικίδιό του.
Ενώ βρισκόταν στο σπίτι, αντιλήφθηκε ότι κάποιος προσπαθούσε να παραβιάσει την μπαλκονόπορτα. Μάλιστα, τράβηξε και σχετικό βίντεο. Άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία. Ο διαρρήκτης μπήκε στο σπίτι και ακολούθησε συμπλοκή με τον ιδιοκτήτη. Κατάφερε, όμως, να διαφύγει, αλλά έξω από τη μονοκατοικία συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομίας που είχαν φθάσει στο σημείο.
Πρόκειται για έναν 38χρονο Ρομά, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Της Βίκυς Βετουλάκη


πηγή: tharrosnews.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια