Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ

Διαβάστε κείμενο αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ: “Κάθε δείλι τα πράγματα κοκκινίζουν πριν σβήσουν και ο θάνατος είναι πιο κοντά. Έξω απ’ τα κάγκελα, είναι οι φωνές των
παιδιών, και το σφύριγμα του τρένου. Τότε τα κελιά γίνονται πιο στενά και πρέπει να σκεφτείς το φως σ’ έναν κάμπο με στάχυα, και το ψωμί στο τραπέζι των φτωχών και τις μητέρες να χαμογελάνε στα παράθυρα, για να βρεις λίγο χώρο να απλώσεις τα πόδια σου. Κείνες τις ώρες, σφίγγεις το χέρι του συντρόφου σου, γίνεται μια σιωπή γεμάτη δέντρα, το τσιγάρο κομμένο στη μέση, γυρίζει από στόμα σε στόμα, όπως ένα φανάρι που ψάχνει το δάσος,βρίσκουμε τη φλέβα που φτάνει στην καρδιά της άνοιξης,χαμογελάμε.”
Την Τετάρτη 12 Ιούνιου και μετά από απαλλοτρίωση σε χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ATM η αστυνομία συλλαμβάνει 2 συντρόφους και 1 συντρόφισσα, τους οποίους και συνδέει με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα θα περάσουν αύριο από εισαγγελέα για να ενημερωθούν για το κατηγορητήριο.
Δε γνωρίζουμε ακόμα τις λεπτομέρειες της δικογραφίας καθώς ακόμα στήνεται Μας αρκεί το ότι η Δήμητρα, ο Κώστας και ο Γιάννης, σύντροφοι που έχουν πολλάκις στοχοποιηθεί και πληρώσει το τίμημα για τις πολιτικές τους διαδρομές στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, καρποί κι αυτοί μίας “καλής σοδειάς” συνεπών αγωνιστών, βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους -είτε έχουν σχέση με την υπόθεση, είτε όχι-.
Αύριο και κάθε μέρα στεκόμαστε απέναντι στα δουλικά του κεφαλαίου, μπάτσους και δημοσιογράφους, απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που αναπαράγουν φυλλάδες και κανάλια, απέναντι σε μία ταξική δικαιοσύνη, δίπλα σε όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.
ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ
ΜΠΟΥΡΛOΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια