Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα αποτρέψετε τους θρόμβους στο αίμα;



Χαρακτηρίζονται ως «σιωπηλοί δολοφόνοι», καθώς είναι ύπουλοι και πρέπει να δώσεις τη δέουσα προσοχή και να τους αποτρέψεις απ’ το να δημιουργηθούν.

Οι θρόμβοι στο αίμα είναι άκρως επικίνδυνοι κι αν κάθεσαι με τις ώρες μπροστά από το laptop ή την τηλεόραση, τότε κι εσύ κινδυνεύεις. Αυτοί οι θρόμβοι μπορεί να συμβούν στα πνευμόνια ή την καρδιά και να δημιουργήσουν επιπλοκές. Ωστόσο, αν κάνεις τις σωστές επιλογές στην καθημερινότητά σου, αν τρως σωστά, αν ντύνεσαι σωστά, αν γυμνάζεσαι, τότε μειώνεις τις πιθανότητες.

Διάβασε παρακάτω πώς θα τους αποτρέψεις:

Τα σωστά ρούχα

Για να προάγεις την καλή κυκλοφορία του αίματος, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αποφύγεις τα στενά παντελόνια. Πες bye bye στα skinny jeans, γιατί οι θρόμβοι στο αίμα εμφανίζονται και στα πόδια. Προτίμησε αέρινα παντελόνια ή φορέματα που έτσι κι αλλιώς είναι και πιο άνετα.

Μπάνιο με άλατα epsom

Θέλεις μια καλή δικαιολογία για να απολαμβάνεις το μπάνιο σου με τις ώρες; Τότε μόλις τη βρήκες. Το μπάνιο με άλατα epsom βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Την επόμενη φορά που θέλεις να χαλαρώσεις, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις…

Ασκήσεις με ένταση

Όχι, που θα έλειπε η γυμναστική από τη λίστα! Για να αποφύγεις τους θρόμβους στο αίμα είναι σημαντικό να είσαι ενεργός και να αποφεύγεις την καθιστική ζωή. Κάθε άσκηση είναι καλή, αλλά δοκίμασε μια υψηλής έντασης. Όχι, μόνο θα γυμναστείς, αλλά θα βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος.


Σταμάτα κάθε δύο ώρες όταν οδηγάς

Ας πούμε πως πας ένα ταξίδι τώρα το καλοκαίρι. Αν ο προορισμός σου είναι αρκετά μακριά, φρόντισε κάθε δύο ώρες να σταματάς, να κάνεις διατάσεις και να περπατάς λίγο. Και αυτό γιατί στη σύγχρονη εποχή, η οδήγηση πραγματικά αυξάνει τον κίνδυνο για θρόμβους.

Γύμνασε τους αστραγάλους

Οι περισσότεροι περνούμε πολύ χρόνο στη δουλειά και σε μια καρέκλα και αυτό αποδυναμώνει τη ροή του αίματος στα πόδια. Προσπάθησε, λοιπόν, να γυρίζεις λίγο τους αστραγάλους και τα πόδια σου για να βοηθήσεις και να προωθήσεις τη ροή του αίματος. Και μεταξύ άλλων, θα ανακουφιστείς!

Η σωστή στάση για τα πόδια;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από το να γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα και να σηκώνεις τα πόδια ψηλά, ακουμπώντας τα στον τοίχο. Αυτό, μεταξύ άλλων, βοηθά και την καρδιά σου και την κυκλοφορία του αίματος που έχει κολλήσει.

Απ’ την άλλη, αυτό που απαγορεύεται είναι το σταυροπόδι και πρέπει να το αποφεύγεις. Γενικά, προσπάθησε να αλλάζεις συχνά τη στάση σου και να μην ασκείς πίεση στα πόδια σου, τα οποία πρέπει να είναι χαλαρά και άνετα όταν κάθεσαι.


Πηγή: ipop.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια