Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπό έλεγχο η κατάσταση στον Κορυδαλλό - Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια


Ο καβγάς δύο κρατουμένων, ενός από τη Γεωργία και ενός από το Αφγανιστάν, λίγο έλειψε να γίνει η σπίθα στο φυτίλι, που θα πυροδοτούσε γενικευμένη σύρραξη στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα
με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο άνδρες καβγάδισαν σε κοινόχρηστο χώρο και ο ένας έριξε μπουνιά στον άλλον. Χώρισαν για λίγο και αμέσως μετά, περίπου εξήντα Αφγανοί προσπάθησαν από την πτέρυγά τους να μετακινηθούν στην πτέρυγα των Γεωργιανών, προκειμένου να πάρουν εκδίκηση.
Οι πύλες, όμως, ήταν κλειστές και εκεί ξεκίνησαν τα σοβαρά επεισόδια.
Άνδρες της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών έκαναν επέμβαση, μαζί με στελέχη από δύο ΟΠΚΕ της Αστυνομίας, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά κατέφθασαν και τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Το περιστατικό έληξε μέσα σε περίπου τριάντα λεπτά, με τους εμπλεκόμενους να επιστρέφουν στα κελιά τους και στελέχη της ΕΚΑΜ να μπαίνουν εντός της φυλακής, προκειμένου να βοηθήσουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τον εισαγγελέα να πραγματοποιήσουν έρευνες στα κελιά, καθώς είχαν δει νωρίτερα από τις κάμερες ασφαλείας ότι είχαν στα χέρια αυτοσχέδια όπλα.
Πηγές ενημέρωσης του bloko.gr αναφέρουν ότι εντόπισαν δεκάδες καδρόνια με καρφιά, σπασμένα γυαλιά τυλιγμένα με μονωτική ταινιά (αυτοσχέδια μαχαίρια), ακόμα και σιδερένια κομμάτια σαν σπαθιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Οι κρατούμενοι, πάντως, αντίθετα με τις αρχικές πληροφορίες, δεν επιχείρησαν να καταλάβουν το αρχιφυλακείο ή το διοικητήριο.

Μανώλης Ασαριώτης






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια