Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι είναι το «αυτί του κολυμβητή» και πώς θα το αποφύγετε;



Το «αυτί του κολυμβητή» ή, όπως την ονομάζουν οι επιστήμονες, η ωτίτιδα του κολυμβητή είναι μια φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου.

Οφείλεται σε μικρόβια ή μύκητες, που με τη βοήθεια του νερού εγκαθίστανται στα αυτιά μας. Οι βουτιές στη θάλασσα ή την πισίνα είναι ο λόγος που τώρα το καλοκαίρι το πρόβλημα αυτό γίνεται συχνότερο!

Το κύριο προειδοποιητικό σημάδι της μόλυνσης είναι οξύς πόνος στο αυτί. Άλλα σημάδια που πρέπει να προσέξετε είναι:
  1. Πρόβλημα ακοής
  2. Πυρετός
  3. Ζάλη
  4. Βουλωμένη μύτη
  5. Συμπτώματα μόλυνσης αυτιών
  6. Πολλά παιδιά τραβάνε το αυτί τους, έχουν προβλήματα στον ύπνο ή δεν τρώνε καλά.

Θεραπεία

Οι μολύνσεις των αυτιών συχνά υποχωρούν από μόνα τους, γι ‘αυτό μην εκπλαγείτε αν ο γιατρός σας προτείνει μια θεραπευτική «βλέποντας και κάνοντας» προσέγγιση. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τα αντιβιοτικά, τόσο λιγότερο αποτελεσματικά γίνονται. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια μαθαίνουν να επιτίθενται στα φάρμακα.

Για να διατηρείτε τα αυτιά σας στεγνά μπορείτε να τα αλείφετε με μικρή ποσότητα βαζελίνης πριν το μπάνιο για να τα προστατεύσετε.

Όταν κολυμπάτε μπορείτε να φοράτε ειδικές ωτοασπίδες που είναι κατάλληλες για χρήση στο νερό ή σκουφάκι.

Αποφύγετε να καθαρίζετε τα αυτιά σας βαθιά με μπατονέτες, γιατί με τον τρόπο αυτό απομακρύνετε το κερί από αυτά και έτσι καθίσταται πιο ευάλωτα στις λοιμώξεις. Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος αντί να αφαιρέσετε το κερί, να το σπρώξετε πιο βαθιά ή να προκαλέσετε τραυματισμό.

Στην περίπτωση που έχετε προδιάθεση για ωτίτιδες, καλό είναι να αποφεύγετε τις βουτιές ώστε να μην μπαίνει νερό μέσα στ’ αυτιά σας.

Αποφεύγετε το κολύμπι σε νερά που δεν είναι καθαρά.


Πηγή: healthreport.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια