Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φίρερ και ινστρούκτορες προσπαθούν απεγνωσμένα να αποτρέψουν το μοιραίο

Την επομένη των ευρωεκλογών, οι αρθρογράφοι στη φασιστοφυλάδα των νεοναζιστών της ΧΑ απέδιδαν το Βατερλό που έπαθαν, εν μέρει στον Βελόπουλο. Αυτό δεν ίσχυε, γιατί στις
περιφερειακές εκλογές (που είναι πιο κοντά στις βουλευτικές), στις οποίες ο Βελόπουλος δεν κατέβασε συνδυασμούς, οι χρυσαυγίτες έχασαν 260 χιλιάδες ψήφους.

Την 1η Ιούνη, ο φιρερίσκος τους, συνεντευξιαζόμενος σε εθνικοφασιστικό μπλοκ, ομολόγησε ότι το εκλογικό πατατράκ το έπαθαν από τη ΝΔ που χρησιμοποίησε εθνικιστικό λόγο. Το ομολόγησε γιατί αντιλαμβάνεται ότι η επίθεση που η ΧΑ θα δεχτεί στις βουλευτικές εκλογές από τη ΝΔ θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη και θα είναι από πολύ δύσκολο μέχρι αδύνατο να πιάσουν το πολυπόθητο 3%.

Στις 5 Ιούνη, Μιχαλολιάκος, Μάστορας και άλλοι αρθρογράφοι στη φασιστοφυλλάδα τους έκαναν έκκληση στον… πατριωτισμό του σκληρού πυρήνα της ΧΑ, ζητώντας να μη παγιδευτούν ξανά κατά χιλιάδες οι «αγνοί έλληνες πατριώτες» στην «πατριδοκάπηλη Νέα Δημοκρατία». Στο άρθρο του με τίτλο «Ενωμένοι για την νίκη, απέναντι στον ολοκληρωτικό πόλεμο του συστήματος», ο φιρερίσκος έγραψε ανάμεσα στ’ άλλα:

«Ενας βρώμικος πόλεμος με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ενός κλίματος ηττοπάθειας προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ώστε στις εθνικές εκλογές να αποδυναμώσουν την φωνή της Εθνικής Αντίστασης… Το τελευταίο όπλο που τους απομένει, είναι η υπονόμευση εκ των έσω, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να φέρουμε και εμείς ευθύνη.

Οι εποχές που οι Εθνικιστές και οι αγνοί Ελληνες Πατριώτες παγιδεύονταν κατά χιλιάδες στους κόλπους της πατριδοκάπηλης Νέας Δημοκρατίας έχουν περάσει. Οι Εθνικιστές του Σήμερα δεν θα επιτρέψουν να επιστρέψουμε σε εκείνες τις εποχές και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δώσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ την πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών… Οι αγνοί Ελληνες Πατριώτες και οι Εθνικιστές… δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να στηρίξουν τον Αγώνα μας»…

Ο Μιχαλολιάκος, εμμέσως πλην σαφώς, ομολογεί ότι μοιραία οι χρυσαυγίτες θα επιστρέψουν στην εποχή που κατά χιλιάδες οι «έλληνες πατριώτες» ψήφιζαν τη ΝΔ και όχι αυτούς, στην εποχή που η ΧΑ ήταν μια μικρή εθνικοσοσιαλιστική γκρούπα. Προσπαθεί, λοιπόν, να χρεώσει με ευθύνες το σκληρό πυρήνα της ΧΑ, γιατί βλέπει καθαρά ότι αυτός έχει παροπλιστεί και οι εκκλήσεις του δεν εισακούγονται. Ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ έχει αποκαρδιωθεί από τη στάση του φίρερ στους ανακριτές και έχει πανικοβληθεί από την αναμενόμενη καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση.

Ο φίρερ έγραψε και δεύτερο άρθρο, στην ίδια σελίδα της φασιστοφυλλάδας, στο οποίο επίσης καταλήγει με έκκληση προς το σκληρό πυρήνα να δώσει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες τον καλύτερο εαυτό του για να παραμείνει δυνατή η ΧΑ. Γνωρίζει, βέβαια, ότι και αυτή η έκκληση θα πέσει στο κενό, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή.

Στην ίδια γραμμή κινείται και ο ιδεολογικός ινστρούκτορας των νεοναζιστών, που υπογράφει με το ψευδώνυμο Μάστορας. Αυτός ανέλαβε να εκλαϊκεύσει στους «τίμιους πατριώτες», ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ενίσχυση της ΝΔ. Στο άρθρο του με τίτλο «Ιούλιος και 7, Χρυσή Αυγή ξανά» γράφει ανάμεσα στ’ άλλα ο Μάστορας: «Οσο πλησιάζουμε προς τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, τόσο περισσότερο το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ θα προωθεί την άποψη περί “αριστερού κινδύνου του ΣΥΡΙΖΑ“… Ενδυνάμωση της ΝΔ και αποδυνάμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σημαίνει συνέχιση της σημερινής φαύλης κατάστασης…» (η έμφαση δική μας).

Είναι φως φανάρι ότι ο ιδεολογικός ινστρούκτορας των νεοναζιστών φοβάται ότι η ΝΔ θα τους ξεπουπουλιάσει και στις βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να βρεθούν έξω από το «ναό της δημοκρατίας», με συνέπεια -εκτός των άλλων- να πάψουν να σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά ο ίδιος, οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι επιστημονικοί συνεργάτες του νεοναζιστικού μορφώματος και ο φίρερ της ΧΑ να στερηθεί σοβαρών εσόδων.

Αλλος αρθρογράφος της φασιστοφυλλάδα, ο Ν. Λιόκος, ανέλαβε να εκφράσει το παράπονo που οι ψηφοφόροι της Μακεδονίας γύρισαν την πλάτη στους νεοναζιστές και να τρομοκρατήσει το σκληρό πυρήνα, χρεώνοντάς του την ευθύνη για το νέο εκλογικό Βατερλό που έρχεται στις 7 Ιούλη. Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Πατριωτικό καθήκον η στράτευση με την Χρυσή Αυγή» και μεταξύ των άλλων γράφει:

«Αποτελεί όμως τραγική διαπίστωση πως ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος της τάξης του 20%, εμπιστεύθηκε τους νεοαριστερούς ολετήρες στην καρδιάς της Μακεδονίας. Η επιλογή αυτή αποδεικνύει πως υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που δεν έχουν αντιληφθεί το παραμικρό και το χειρότερο από όλα, πως έχουν την δύναμη με την ψήφο τους να διαμορφώνουν καταστάσεις που απειλούν τα εθνικά μας ζητήματα» (η έμφαση δική μας).

Περιττεύει να σημειώσουμε ότι ο Λιόκος δε γράφει προσωπικές απόψεις, ερήμην του φίρερ, αλλά γράφει κατά παραγγελίαν. Μιλώντας για «τραγική διαπίστωση» μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μακεδονία, ομολογεί ότι οι χρυσαυγίτες ξα-φνιάστηκαν, γιατί είχαν επενδύσει πολλά στους ψηφοφόρους της Μακεδονίας. Κατηγορεί κομμάτι των ανθρώπων της ΧΑ ότι με την ψήφο τους διαμόρφωσαν καταστάσεις που απειλούν δήθεν τα εθνικά ζητήματα. Τους «κράζει», νομίζοντας ότι θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στην αγκαλιά του νεοναζιστικού μορφώματος και να κινητοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές για να ενισχυθεί η εκλογική δύναμή του. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτές οι επιθέσεις θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, τόσο σε επίπεδο σκληρού πυρήνα όσο και σε επίπεδο πρώην ψηφοφόρων της ΧΑ. Με τέτοιες επιθέσεις το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι άλλη μια εκλογική συρρίκνωση, που θα τους βγάλει έξω από το «ναό της δημοκρατίας».

Ο Λιόκος δεν περιορίζεται μόνο σε διαπιστώσεις σε βάρος πρώην στελεχών και ψηφοφόρων της ΧΑ, που την εγκατέλειψαν γυρίζοντάς της την πλάτη. Προχωρεί παραπέρα εκστομίζοντας απειλές: «Οι όποιες φυγόκεντρες δυνάμεις εγκαταλείπουν το κίνημα με κάθε είδους πιθανή και απίθανη δικαιολογία θα κριθούν και η συμβολή τους στην επικράτηση των φαύλων θα είναι μεγάλη». Και κλείνει με πανεθνικό κάλεσμα στον σκληρό πυρήνα της ΧΑ: «Το πανεθνικό κάλεσμα του Λαϊκού Συνδέσμου προς κάθε συνειδητοποιημένο Εθνικιστή και Πατριώτη είναι πρώτα από όλα κάλεσμα συμμετοχής σε ένα τιτάνιο αγώνα. Η συμμετοχή προϋποθέτει πειθαρχία, σεβασμό στην ιστορία του κινήματος, κατανόηση της πολιτικής πραγματικότητας, πίστη, γνώση και ανιδιοτελή προσφορά σε όλα τα επίπεδα».

Ακόμα και σ’ αυτό το κατά διαταγήν του φίρερ κάλεσμα φαίνεται η απελπισία της ηγετικής ομάδας των νεοναζιστών, που βρίσκεται στην ανάγκη να καλέσει το σκληρό πυρήνα σε πανεθνικό συναγερμό, με την προϋπόθεση ότι θα πειθαρχήσει υπάκουα στη γραμμή και δε θ’ αρχίσει τη γκρίνια για το επικείμενο νέο Βατερλό στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη.


http://www.eksegersi.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια