Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υγεία η μεγάλη ασθενής - Του Κων/νου Τζέκη

Παρακολουθούμε σχεδόν το ίδιο σήριαλ στην τηλεόραση. Ένας Υπουργός Υγείας και ένας Πρόεδρος των γιατρών τσακώνονται σαν τα κοκόρια για την υγεία. Αδιάφορο θέαμα για τους περισσότερους
Έλληνες.  Όταν όμως κάποιος εμπλακεί στα πολύπλοκα γρανάζια της υγείας, τότε και μόνο τότε καταλαβαίνει την εμπορευματοποίησή της, την αδιάφορη συμπεριφορά αυτών που θα πρέπει να λυγίζουν στον ανθρώπινο πόνο, την απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Απλό παράδειγμα τα περίφημα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων. Μήνες ολάκερους περιμένει κάποιος ασθενής για μια εξέταση ρουτίνας και το αποτέλεσμα είναι  να παραπεμφθεί από το Νοσοκομείο σε ιδιωτικά κέντρα για εξετάσεις με αξονικό τοπογράφο κλπ, φυσικά με το αζημίωτο.
Άλλοτε πάλι ασθενής που έφθασε με κόπο και πολύωρη αναμονή στον γιατρό του νοσοκομείου, αντιμετωπίσθηκε επιδερμικά με αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθεί από την κρατική περίθαλψη.
Στα αναπάντητα ερωτήματα όλοι έχουν δίκιο. Οι γιατροί που φωνάζουν για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και μέσα, οι αρμόδιοι των ιδρυμάτων ότι κάνουν ότι μπορούν, ενώ ο μεγάλος προδομένος και ταλαιπωρημένος λαός ανήμπορος να διαμαρτυρηθεί για να βρει την υγειά του, αγανακτισμένος χτυπάει πόρτες της ιδιωτικής υγείας με το αζημίωτο.
Έτσι νέος που εμφανίσθηκε με συμπτώματα ζάλης και αδυναμίας, αντιμετωπίσθηκε σαν ασθενής κάποιας ίωσης και πέθανε με έμφραγμα, μετά από λίγο καιρό. Μια αξονική θα μπορούσε να διαπιστώσει την πάθησή του. Όπως γίνεται σε όλα τα κέντρα προηγμένων κρατών.
Νήπιο που εισήχθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από νοσηλεία ενός μηνός, μεταφέρθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας και αφού παρέμεινε δύο μήνες, στάλθηκε σε άλλο Αθηναϊκό νοσοκομείο και μετά ένα μήνα οι γονείς προσέφυγαν σε ιδιώτη γιατρό που ανέλαβε το παιδάκι το χειρούργησε   και έτσι αντιμετώπισε ριζικά αυτό το γαϊτανάκι της περιφοράς του παιδιού από τον Άννα στον Καϊάφα.
Εμείς ενεοί και με καταπληξία κεραυνοβολημένου παρακολουθούμε το σήριαλ στην τηλεόραση της ευθύνης ή όχι Υπουργών για μίζες στα φάρμακα.   Αδιάφορο αν αληθεύουν οι όχι οι κατηγορίες, ένα είναι το συμπέρασμα. Ο λαός θα υποφέρει και θα πληρώνει για να γιατρεύεται. Όσο για τους υπεύθυνους, αρμόδιους, ειδικούς κλπ, αυτοί θα ομφαλοσκοπούν για την νομική υπόσταση του εγκλήματος της δωροδοκίας, ενώ τα λεφτά του λαού, μαζί με την αξιοπρέπεια του και την υγεία του θα θάβονται στον τάφο των υποψήφιων θυμάτων τους.

Κωνσταντίνος Τζέκης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια