Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεταθέσεις αστυνομικών, Ο φαύλος κύκλος της αυτοπαγίδευσης και η παράνομη διαδικασία - Γιατί δεν είναι νόμιμες και ποιοι προετοίμασαν το δικό τους αύριο

Το περασμένο Σάββατο, οι κορυφαίοι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, ζήτησαν αντίγραφο της γνωμοδότησης που καθιστά σύννομες τις μεταθέσεις αξιωματικών και κατώτερου προσωπικού στην
παρούσα χρονική συγκυρία, πλην όμως τους δόθηκε μόνο ο αριθμός πρωτοκόλλου. Σε ερώτηση εάν τελικά είναι νόμιμες ή όχι, απάντηση δεν εισέπραξαν....

Ανατρέχοντας στο νομοθετικό πλαίσιο που καθόριζαν βάσει του Π.Δ. 100/2003 και τη τελευταία αναθεώρηση του (Μάρτιος 2019), ανακύπτουν ζητήματα και αποκαλύπτεται μία μνημειώδη γκάφα του επιτελείου του σώματος.

Κι αυτό γιατί εάν δεν είχαν κάνει την αναθεώρηση με την οποία αποσπάστηκε η προεδρία από τον υπαρχηγό, η όλη μεθόδευση θα έχαιρε πλήρους νομικής κάλυψης!!! Το επιτελείο που προφανώς διατελούσε σε καθεστώς ακραία τρικυμμιώδους ημικρανίας, δεν υπολόγισε ότι στο διάστημα που καθόρισε ως περίοδο μεταθέσεων, συνέπιπτε με ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, που κατά κανόνα οδηγούνται σε επαναληπτικές, όπου από το σύνολο του σχετικού νομικού πλαισίου αναστέλλονται.

Στο αρχικό Π.Δ. (100/2003) προβλέπεται ότι "οι μεταθέσεις κοινοποιούνται στους ενδιαφερόμενους το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου με διαταγή υπαρχηγού και η χορήγηση των φύλλων πορείας πραγματοποιείται μέχρι 31η Αυγούστου".

Στην αναθεώρηση της διαταγής (Μάρτιος 2019) με την οποία ο αρχηγός ορίζει πρόεδρο συμβουλίου, ορίζεται ότι "συνέρχεται σε συνεδρίαση το τρίτο δεκαήμερο μηνός Μαΐου .... και κοινοποιούνται στους ενδιαφερόμενους το αργότερο μέχρι την 10η Ιουνίου με διαταγή του προέδρου και η χορήγηση φύλλων πορείας πραγματοποιείται μέχρι 31η Αυγούστου... Η περ. γ' αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 9 παρ. 1. Π.Δ. 27/2019 ΦΕΚ Α 46/12.3.2019.

Ω εστί μεθερμηνευόμενον, την πάτησαν ως αδαείς καιροσκόποι πέφτοντας στο λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν, καθώς απλώς δεν προέβλεψαν πως οι ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα προκαλούσαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και θα έβαζαν τη χώρα σε προεκλογική περίοδο για τις εθνικές.

Όπως τέλος εκτιμάται, με τη εκτέλεση της διαδικασίας, έσπευσαν να ναρκοθετήσουν και να προετοιμάσουν δίκτυα πληροφοριών και συνεργασίας για την επόμενη ημέρα. Όταν οι νυν επισπεύδοντες θα ιδιωτεύουν. Αλλά γι αυτά και άλλα, σε επόμενη... "εξεζητημένη" ανάλυση.  


του Γιώργου Καραϊβάζ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια