Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμεση Δράση: Η χαμένη αίγλη της αιχμής του δόρατος - του Ιωάννη Βιδάλη

Κείμενο τού Ιωάννη Βιδάλη: Υπηρετώ στην άμεση δράση εδώ και 8 σχεδόν χρόνια και με θλίβει το γεγονός ότι αυτή η Υπηρεσία έχει χάσει την κάποτε, εδραιωμένη με κόπους, αίγλη της. Πριν έναν
χρόνο γίναμε μάρτυρες της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. από την οποία προέκυψε και το θέμα κατάργησης ή όχι αυτής της Υπηρεσίας. Μπορεί να μην έγινε τελικά αυτό κατόπιν ορθότερης σκέψης ως προς το έργο που προσφέρει καθημερινά αυτή η Υπηρεσία αλλά η κάτω βόλτα δεν λέει να σταματήσει.
Τα τελευταία χρόνια η υπηρεσία έχει μετατραπεί σε δεξαμενή προσωπικού για μέτρα τάξης και φύλαξη ακίνητων στόχων αντί να είναι δίπλα στον πολίτη στην μάχιμη αστυνόμευση που τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει. Τα περιπολικά και οι μηχανές της θρυλικής ομάδας Ζ είναι ελάχιστα, παλαιωμένα και πολλές φορές επισκευάζονται με φιλότιμο. 
Οι μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ,που απέκτησε μια θέση στην καρδιά όλων των πολιτών, είναι χωρίς λάστιχα και σέρβις.
Το γνωστό σε όλους «100» πρέπει να επανέλθει στις πρότερες του δόξες με ενίσχυση προσωπικού και αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων καθώς και μηχανών αξιοποιώντας και την χρηματική ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Πλαίσιο, καθώς και με διακοπή όλων των ενισχυτικών διαθέσεων προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες.
Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη οι συνάδελφοι να εργάζονται σε κυλιόμενο ωράριο 5 αλλαγών ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε κάθε τους βάρδια!
Δυστυχώς τα ψέματα τελειώσανε για όλους. 
Για την Άμεση Δράση, την θρυλική αυτή Υπηρεσία, της προσφοράς, της αυτοθυσίας, που είναι και θα παραμείνει πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη της αποκατάστασης της χαμένης αυτής αίγλης.
Σε αυτή τη προσπάθεια συνάδελφοι σας θέλουμε δίπλα μας, βοηθήστε μας να γίνουμε η φωνή σας και να προσφέρουμε με γνώμονα τον υγιή συνδικαλισμό!
ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης 
Υποψήφιος Αντιπρόσωπος στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με το συνδυασμό Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια