Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρνητική εξέλιξη η αναβολή της ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων - Των Νίκου Κορομηλά και Νίκου Τζίμα


Βρισκόμαστε ακριβώς μία εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη από καιρό ορκωμοσία των Υπαστυνόμων της σειράς 2015 – 2019 και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι όντως αυτή θα
πραγματοποιηθεί.

Πιθανή αναβολή της ορκωμοσίας θα επιφέρει πολλές αρνητικές συνέπειες τόσο στους προς ορκωμοσία συναδέλφους όσο και στις οικογένειές τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για Δόκιμους που ορισμένοι (εξ ιδιωτών προερχόμενοι) λαμβάνουν περί τα 400€ το μήνα άρα καθυστερώντας την ορκωμοσία καθυστερεί και η επικείμενη αύξηση του βασικού τους μισθού (ως Υπαστυνόμοι Β’ πλέον). Επίσης με το νέο μισθολόγιο, οι Δόκιμοι των αστυνομικών σχολών εξαιρούνται νυχτερινής η πέραν της πενθήμερης εργασίας αποζημίωση. Δηλαδή κι άλλο ένα σημαντικό «μείον» στο εισόδημα. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ποσό πιο πολύ μπορεί να οφελήσει τις Υπηρεσίες η ύπαρξη Υπαστυνόμων Β´ παρά Δοκίμων Υπαστυνόμων και τι υπηρεσιακές ανάγκες δύναται να καλύψει η μια κατηγορία και τι η άλλη.

Όσον αφορά τους συγγενείς των συναδέλφων που πρόκειται να παρευρεθούν στην ορκωμοσία των δικών τους ανθρώπων, σκεφτείτε ότι κάποιοι  μένουν πολύ μακριά από την πρωτεύουσα και έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια, ξενοδοχεία, και τα λοιπά. Θα μπορέσουν να τα ακυρώσουν και να τους επιστραφούν τα χρήματα απ’ όλα αυτά; Θα έχουν άραγε τη δυνατότητα να έρθουν στη νέα ημερομηνία ορκομωσίας μετά τις εκλογές (μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού); Από τη στιγμή που στη Σχολή Ευελπίδων, όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η προκαθορισμένη από μήνες ορκωμοσία, θεωρούμε πως είναι συνετό και για τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας να μη μετακινηθεί η ημερομηνία ορκομωσίας την τελευταία στιγμή, ελάχιστες μόνο μέρες πριν την πραγματοποίηση αυτής.

 

Νίκος Κορομηλάς

Ταμίας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής 

και

Νίκος Τζίμας

Α αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, 

Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια