Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρεις συχνοί μύθοι που ακόμη πιστεύουμε για το σεξ! Τι ισχύει τελικά;



Διάφορες πεποιθήσεις και αντιλήψεις που έχουμε σχετικά με το σεξ, μπορεί να επηρεάζουν την ερωτική μας ζωή, να μας δημιουργούν φόβο, άγχος και εν τέλει να καταστρέφουν, λόγω της άγνοιάς μας, τις πιο έντονες στιγμές που μοιραζόμαστε με το/τη σύντροφό μας.

Δείτε παρακάτω τρεις κοινούς και διαδεδομένους μύθους για το σεξ, αλλά και ποια είναι η αλήθεια:

Mύθος: «Με μια φορά δεν μένεις έγκυος»
  • Αλήθεια: Σε σχέση με τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, ο άνθρωπος και ο ελέφαντας φαίνεται πως έχουν τη μικρότερη γονιμότητα! Η πιθανότητα της γυναίκας να μείνει έγκυος σε έναν κύκλο (28 περίπου ημέρες) είναι γύρω στο 15% και βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γονιμότητας στο ζευγάρι. Με αυτά τα δεδομένα, με μια μόνο φορά είναι δυνατόν να μείνει έγκυος η γυναίκα, απλά η πιθανότητα αυτή είναι σχετικά μικρή. Άρα εάν η εγκυμοσύνη δεν είναι μέσα στα σχέδιά σας, το προφυλακτικό ή τα αντισυλληπτικά χάπια θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή σας.

Mύθος: «Μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος μόνο τις επικίνδυνες μέρες του κύκλου της»
  • Αλήθεια: Αν και η διάρκεια ζωής του ωαρίου και η δυνατότητά του να γονιμοποιηθεί είναι μόνο λίγες ώρες, η παρουσία σπερματοζωαρίων από προηγούμενες μέρες και η σχετικά ασταθής ημερομηνία ωορρηξίας της γυναίκας είναι οι παράγοντες που μας κάνουν να μιλάμε για γόνιμες μέρες. Επιπλέον, η πιθανότητα μετάθεσης της ωορρηξίας σε μια άλλη μέρα του κύκλου από τη συνηθισμένη ή μιας έκτακτης ωορρηξίας είναι πάντα υπαρκτές. Άρα, λοιπόν, οι «γόνιμες μέρες» είναι οι μέρες αυξημένου κινδύνου για σύλληψη, δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε και τις υπόλοιπες. Γι’ αυτό και ο υπολογισμός των «γόνιμων ημερών» σα μέθοδο αντισύλληψης δεν είναι ασφαλής και δεν συνιστάται.

Μύθος: «Το AIDS αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους και τους ναρκομανείς»
  • Αλήθεια: Τα ποσοστά του AIDS είναι πράγματι αυξημένα στους ομοφυλόφιλους και τους ναρκομανείς. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού δεν αφορά όλους μας. Εκτός από το AIDS, υπάρχουν κι άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία μπορούμε να αποφύγουμε με ασφάλεια μόνο όταν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό. Λέμε λοιπόν ναι στο προφυλακτικό, όχι μόνο για να αποφύγουμε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και για να μην εκθέτουμε τον εαυτό μας σε επικίνδυνες ασθένειες.


Πηγή: capital.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια