ΟΧΙ σε άδικες μεταθέσεις: Η ΠΟΜΕΝΣ απαιτεί την εφαρμογή του νόμου

Ανακοίνωση τής ΠΟΜΕΝΣ: Φτάνουν στην Ομοσπονδία μας διαρκώς μηνύματα για πλείστες μεταθέσεις συναδέλφων,  ενδεχομένως  νομικά   πλημμελείς   και  άδικες,  που   ανατρέπουν ωστόσο
αιφνιδιαστικά τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.
Οι μεταθέσεις αυτές διενεργούνται με μια διαδικασία που αδιαφορεί για την ρητή  πρόβλεψη   του  νόμου  περί  συμμετοχής  της  ΠΟΜΕΝΣ  στα   συμβούλια μεταθέσεων. 
Η ΠΟΜΕΝΣ  οφείλει  να  διαφυλάξει  τα  δικαιώματα των συναδέλφων μας Στρατιωτικών  και να  καταγγείλει κάθε μετάθεση που γίνεται από Συμβούλια που δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο. 
Για τον λόγο αυτό: καλεί κάθε συνάδελφο  που θεωρεί  ότι η  μετάθεσή του είναι άδικη, να αποτανθεί στην πρωτοβάθμια Ένωσή του, και να καταθέσει άμεσα ενδικοφανή προσφυγή, επικαλούμενος  τους προσωπικούς λόγους που αφορούν στην  περίπτωσή του  αλλά και κάνοντας  χρήση της αναφοράς  που  προτείνεται από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας.
Επισημαίνουμε  ότι   τα   διάφορα   "παπαγαλάκια"  που  προσπαθούν  να φοβίσουν  τους  στρατιωτικούς  από  τη  νόμιμη  διεκδίκηση  της  ακύρωσης   της μετάθεσης τους, θα πάρουν την απάντηση τους μέσα στις δικαστικές αίθουσες.
 Η ΠΟΜΕΝΣ  δεν δίστασε ποτέ  να διεκδικήσει το δίκιο της και να αποδείξει την  αναγκαιότητα  ύπαρξης  της  προς  όφελος  όλων των στρατιωτικών,  όταν οι σύμβουλοι  των Υπουργών -  " αυτόκλητοι εκπρόσωποι" των στρατιωτικών με μια τροπολογία,  ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ  μέχρι  χθες  και  συνεχίζουν  να  σιωπούν,  αφού  δεν τολμούν  να  διεκδικήσουν  από  τους  πολιτικούς  ευεργέτες  τους  το  παραμικρό προς άρση της αδικίας που υφίστανται οι συναδελφοί τους.
                                                                                                                        Για την Εκτελεστική Γραμματεία
                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                              Δημήτριος Ρώτας
                                  Επγός (ΥΔΚ)
                       Γεώργιος Θεοδώρου
                                Λγος (ΠΖ)