Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες Αττικής: Η τελευταία πράξη του συνδικαλιστικού δράματος


Διαβάστε κείμενο από τους Ανεξάρτητους Πυροσβέστες Αττικής: Ενημερωθήκαμε με μεγάλη μας έκπληξη, ότι επιτέλους «αναστήθηκε» συνδικαλιστικά ο απερχόμενος Πρόεδρος της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ.
Σταθόπουλος Δημήτριος. Ακόμα όμως ψάχνουμε τον απερχόμενο πρόεδρο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α. κ. Ψαλτάκο Παναγιώτη. Εμείς ρωτάμε τον κ. Ψαλτάκο Π. Και μας απαντάει ο κ. Σταθόπουλος Δ.. Είναι γεγονός ότι τα μέλη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. έχουν μια συνδικαλιστική φιλία που είναι αξιοπρόσεχτη. Το περίεργο είναι ότι πριν μιλήσει ο ένας αντί του αλλού, θα πρέπει να ενημερώνονται για το ζήτημα που θα ασχοληθούν. Πως είναι δυνατόν να λέει ο κ. Σταθόπουλος ότι παραπλανήθηκε στο Δ.Σ. όταν από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση, ούτε η Ένωση, ούτε η Ομοσπονδία; Με αγαπάνε τόσο πολύ οι συνάδελφοι συνδικαλιστές που μου τη  «χάρισαν» αυτό το διάστημα; Πιστεύω ότι είστε σίγουροι ότι δε συμβαίνει αυτό. Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά.
Γιατί ο Πρόεδρος τώρα απαντάει μετά από τόσο καιρό και μάλιστα όταν στην ανακοίνωση μου αναφέρω τα ταμεία αλληλοβοηθείας του Π.Σ.;
Μήπως ενόχλησε τον Πρόεδρο κάτι; Γνωρίζουμε ότι έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις του ταμείου.
Μήπως ενόχλησε τον Πρόεδρο ότι στην Υπηρεσία που τιμωρήθηκα και με προκαλεί να αναφέρω ποια είναι ενώ ξέρει ότι είναι «ευαίσθητη Υπηρεσία Εθνικής σημασίας», το να αποκαλύψω στοιχεία της Ε.Δ.Ε. ενδέχεται να προκαλέσει ζητήματα σοβαρά για θέματα ασφάλειας των Πυροσβεστών, των πολιτών, της Υπηρεσίας και του εργασιακού χώρου που διεξάγεται αυτή;
Πως είναι δυνατόν συνδικαλιστής 15+ ετών στο συνδικαλιστικό βίο να κάνει τέτοια λάθη;
Το χειρότερο από όλα όσα μας είπε ο κ. Σταθόπουλος Δ. είναι ότι παραδέχεται δημόσια, ότι έχει ενημερωθεί πως υπάρχει ζήτημα σοβαρό και δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα. Αναρωτιόμαστε, λόγω της εξέλιξης αυτής, αν όλα αυτά έχουν σχέση με την επίσκεψη του κ. Σταθόπουλου στο γραφείο του Διοικητή της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, όπου σας θυμίζουμε με κλειστή την πόρτα συζητούσαν για ώρες, άγνωστο τι, ενώ είχε ενημερωθεί ως Πρόεδρος για τα προβλήματα της Υπηρεσίας που βρισκόταν από εμάς και στα οποία δεν αναφέρθηκε ποτέ. Σας είχαμε καταγγείλει τα προβλήματα Πρόεδρε, αλλά δεν συγκινηθήκατε τότε. Τώρα έρχεστε και καταγγέλλετε για άλλον συνδικαλιστή ότι κάνει ενέργειες που αγγίζουν τα όρια του τραμπουκισμού. Εσείς δεν ήσασταν που βγάζατε μαζί του φωτογραφίες selfies σε συνέδριο; Τότε ήταν καλός ο  συνάδελφος και τώρα που ζήτησε τα «δικαιώματά» του είναι κακός και πρέπει να συρθεί στα δικαστήρια; Η συνδικαλιστική λογική και πρακτική σας είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Εμείς σε όποιον συνάδελφο ζητάει τα «δικαιώματά» του τον στηρίζουμε και τον υπερασπιζόμαστε.
Κ. Σταθόπουλε Δημήτριε κατανοούμε ότι πρέπει να συνομιλείτε και να συνδιαλέγεστε συνδικαλιστικά και με τους Αξιωματικούς και με τους χαμηλόβαθμους. Οφείλετε όμως να «κρατάτε» ισορροπίες. Να είστε πρόεδρος όλων των Πυροσβεστών.
Μήπως πρέπει να σκεφτείτε να μετεγγραφείτε στην Ένωση Αξιωματικών, όπου έχουμε αντιληφθεί ότι είστε ιδιαίτερα αγαπητός;
Δεν είναι κακό να είσαι αρεστός. Το κακό είναι να νομίζεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι.
Σας προτείνουμε επίσης όταν γράφετε ανακοινώσεις ή κείμενα να χρησιμοποιείτε δική σας έμπνευση στις εκφράσεις. Να επινοείτε τον δικό σας εκφραστικό λόγο. Δεν είναι καλό να χρησιμοποιείτε τις εκφράσεις τις δικές μας. Δείχνετε με αυτόν τον τρόπο πόσο «φτωχό συνδικαλιστικό λόγο» έχετε.
Ελπίζουμε κάποτε ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Ψαλτάκος Π. να «ενηλικιωθεί» συνδικαλιστικά και να απαντάει ο ίδιος στις ανακοινώσεις του συνδικαλιστικού τομέα που τον αφορούν. Πιστεύουμε ότι δεν τον τιμά ως συνδικαλιστή να έχει συνδικαλιστική κηδεμονία.
Συνάδελφοι, το σκανδαλώδες είναι ότι ο κ. Σταθόπουλος Δ. παραδέχεται ότι όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει πρόβλημα σε μια Υπηρεσία και αυτός δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ!!!
Πιστεύετε ότι αυτός ο συνδικαλιστής θα βοηθήσει ποτέ εσάς;


Ο επικεφαλής του υποψήφιου συνδυασμού για τις εκλογές
Ιωάννης Δ. Τσιλίκας - Πυρ/μος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια