Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ - ΔΕΚΑ: Τέλος στην ομηρία

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε χθες την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών μας, σχετικά με την διενέργεια του Συμβουλίου Μεταθέσεων .Θα είμαστε λοιπόν λιτοί και στοχευμένοι για να
αντιληφθούν οι συνάδελφοι, ώστε να κάνουν τις δικές τους κρίσεις και αξιολογήσεις αλλά και για να μη μπούμε και εμείς σε μια δημόσια αντιπαράθεση που ως φαίνεται υποκρύπτει μικροκομματικά και εξωθεσμικά συμφέροντα.

Κατ' αρχήν την Παρασκευή 7/6/2019 ως πέμπτη ημέρα απ' την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών εκπνέει η αναστολή διαταγής μεταθέσεων όπως προκύπτει με σαφήνεια από το Π.Δ. 100/2003 και συγκεκριμένα από το άρθρο 24. Άρθρο 24 : Απαγόρευση και αναστολή διαταχθεισών μεταθέσεων. 1. Απαγορεύεται η έκδοση διαταγών μεταθέσεων και αναστέλλεται η πραγματοποίηση εκκρεμουσών μεταθέσεων στις εξής περιπτώσεις: α. Από την προκήρυξη των εκλογών (Ευρωεκλογές -Βουλευτικές - Νομαρχιακές - Δημοτικές) και μέχρι την πέμπτη ημέρα από την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Κάθε συζήτηση περί νομιμότητας είναι στρευλή. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τώρα προκύπτει ο χρόνος υλοποίησης των ετήσιων μεταθέσεων και αποτελεί μάλιστα και υποχρέωση της Διοίκησης να προχωρήσει σε αυτές καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος αυτές να παραμείνουν ανεκτέλεστες επί μακρόν ακριβώς λόγω των πολιτικών εξελίξεων και του θεσμικού πλαισίου. Το δε αίτημα αναστολής θέτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τους συναδέλφους μας σε ομηρία, καθώς δε μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού μας. Η σκόπιμη διαστρέβλωση του θεσμικού πλαισίου, φέρνει στο προσκήνιο ξανά μετά από χρόνια τη λογική μιας αστυνομίας "ημετέρων΄" εξευτελίζοντας έννοιες όπως η νομιμότητα, η ηθική και η διαφάνεια στην πλάτη των συμφερόντων των συναδέλφων.

Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε να πρυτανεύσει η λογική και η νομιμότητα, να βοηθήσουμε τους συναδέλφους να προγραμματίσουν την υπηρεσιακή τους ζωή αλλά και τις ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ να ανταποκριθούν στο θεσμικό τους ρόλο.






                                                                                            Οι γραμματείες Δ.Ε.Κ.Α – ΑΚΙΔΑ        






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια