Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκίνησε το συμβούλιο μεταθέσεων - Αποχώρησαν οι συνδικαλιστές καταγγέλοντας ως παράνομη τη διαδικασία και με αιχμές για μηνύσεις


Με αιχμές για τη σκοπιμότητα της διαδικασίας (ρουσφετολογική- ρεβανσιστική) και καταγγελίες για παράνομη κι έξω από τα όρια της ηθικής μεθόδευση, αποχώρησαν πριν από λίγη ώρα οι
εκπρόσωποι των ομοσπονδιών (ΠΟΑΣΥ- ΠΟΑΞΙΑ) από την αίθουσα που συγκλήθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων της ΕΛΑΣ.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως οι επισπεύδοντες της διαδικασίας παρουσίασαν γνωμοδότηση που καθιστά σύννομες τις μεταθέσεις 5 ημέρες πριν ή μετά από τις εκλογές (προεκλογική περίοδο) στην οποία αντέτειναν οι συνδικαλιστές το Π.Δ. που καθορίζει ως ημερομηνία σύγκλησης ένα από τα τρία δεκαήμερα Μαΐου.

Κατά την αποχώρηση τους οι συνδικαλιστές σημείωσαν ότι πρόθεση τους είναι να στραφούν στα διοικητικά δικαστήρια για να καταγγείλλουν την όλη τη μεθόδευση ζητώντας την ακύρωση της ως παράνομη και σημείωσαν με νόημα ότι δεν πρόκειται να υποβάλουν μηνύσεις κατά των μελών, όπως για παράδειγμα (η σχετική επισήμανση ειπώθηκε με ιδιαίτερη έμφαση) είχε κάνει ο σημερινός αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Κατέληξαν ωστόσο ότι στην περίπτωση δικαστικής ακύρωσης των αποφάσεων του συμβουλίου, κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει κύμα μηνύσεων (αστικών και διοικητικών) από όλους όσοι θεωρούν εαυτούς θύματα του συμβουλίου.



του Γιώργου Καραϊβάζ  






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια