Κλήση του αντεισαγγελέα Γ. Αγγελή για κατάθεση

Την κατάθεση του αντεισαγγελέα, Γιάννη Αγγελή, σχετικά με τις καταγγελίες του για την υπόθεση Novartis, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας. Έτσι στις 21 Ιουνίου ο
πρώην επόπτη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς πρέπει να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνέχεια θα κληθεί και η κ. Τουλουπάκη να καταθέσει στον κ.  Δασούλα όσα προσάπτει στη δική της αναφορά σε βάρος του κ. Αγγελή.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αγγελής, που ελέγχεται για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, με επιστολή του στράφηκε ευθέως κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων σχετικά με διαρροή της αναφοράς του αντεισαγγελέα στο «Πρώτο Θέμα». 
Όπως έγραφε χθες η «Εφ.Συν.», σύμφωνα με το Σύνταγμα, πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού μπορεί να διατάξει μόνον ο υπουργός Δικαιοσύνης εφόσον ο κ. Αγγελής είναι ομόβαθμος του κ. Δασούλας, που έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει πειθαρχικά μόνο όσα καταγγέλλονται σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των άλλων εισαγγελέων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Δασούλας διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα, τα οποία εν συνεχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.