Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απ’ την ηγεσία της ΛΑΕ

Την απόφασή του να παραιτηθεί απ’ το «τιμόνι» της Λαϊκής Ενότητας ανακοίνωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λίγες μέρες μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωκλογών για το
οποίο ανέλαβε την ευθύνη.
Κατά την εισηγητική του παρέμβαση στην Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος της ΛΑ.Ε. σημείωσε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμιά ταλάντευση ανέλαβα πλήρως και στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη του κάκιστου εκλογικού αποτελέσματος της ΛΑ.Ε στις Ευρωεκλογές.
Σε μια ευρωεκλογική μάχη ήττας της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, στασιμότητας και υποχώρησης της Αριστεράς στην Ελλάδα, η ΛΑ.Ε σημείωσε ένα οδυνηρό αποτέλεσμα».
Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου, κυρίως για όσα δεν επιχείρησα να ανατρέψω στην πορεία μας, λόγω των αντιστάσεων και των συγκρούσεων που θα επέφεραν, επιλογές, υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος.
Αυτή, άλλωστε, ήταν η δηλωμένη πρόθεσή μου, όταν ανέλαβα από τη πρώτη στιγμή πλήρως την ευθύνη του κακού εκλογικού αποτελέσματος.
Αν τότε δεν παραιτήθηκα, είναι γιατί άκουσα αρκετούς συντρόφους που εκτιμώ και οι οποίοι μου ζήτησαν να συγκρατηθώ, τουλάχιστον για λίγες μέρες.
Όταν, όμως, σε συνεδρίαση διευρυμένης Εκτελεστικής Γραμματείας του Α.Ρ είδα επιστολές και άκουσα παροτρύνσεις για παραίτησή μου, ο κύβος της παραίτησής μου είχε για μένα ριφθεί.
Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση πέρα από το πρόβλημα της ήττας να προστεθεί και ένα άλλο ζήτημα διχασμού στις γραμμές μας.
Άλλωστε, η παραμονή μου στην ηγεσία ΛΑ.Ε και Ρεύματος θα σήμαινε βαθιές αλλαγές σε επιλογές και πρόσωπα για τις οποίες έχω αναφερθεί».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια