Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ξεσκονίζουν» τα πειστήρια από τα σπίτια των Δημητράκη, Σακκά


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη, την Πέμπτη, των Γιάννη Δημητράκη και Κώστα Σακκά για τη ληστεία της χρηματαποστολής στο νοσοκομείο
ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, όπως επίσης και σε αυτό της 39χρονης συνεργού τους έχουν βρεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια USB και χειρόγραφες σημειώσεις, το περιεχόμενο των οποίων ενδέχεται να αποκαλύψει διασυνδέσεις τους με ενέργειες του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης». Οι Δημητράκης και Σακκάς βρίσκονταν εδώ και αρκετούς μήνες στο επίκεντρο έρευνας, δίχως να αντιληφθούν το παραμικρό. Μετά τον αιφνιδιασμό και τη σύλληψή τους, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό ότι στα σπίτια και στα κρησφύγετά τους θα εντοπίσουν στοιχεία ικανά να αποκαλύψουν το εύρος δράσης τους. Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου, τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άφηναν να εννοηθεί ότι οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα πολύμηνων μυστικών ερευνών με στόχο την εξάρθρωση εν ενεργεία ένοπλης οργάνωσης.
Στο διάστημα από τη σύλληψή τους μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε τουλάχιστον τρία σπίτια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στο σπίτι του 41χρονου Δημητράκη, βρέθηκαν δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ στο σπίτι του Σακκά ένα μπουφάν με την ένδειξη «Police». Κατασχέθηκαν ακόμα κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, τέσσερις φορητοί υπολογιστές, στικάκια USB και κάρτες μνήμης. Επιπλέον, τη στιγμή της σύλληψής τους, η 39χρονη προσπάθησε να καταστρέψει το κινητό της τηλέφωνο, ενώ «επιχειρησιακό» κινητό κατείχε και ο Σακκάς. Τα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν για εξερεύνηση και τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στο παρελθόν ο Δημητράκης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα», μια συμμορία αναρχικών που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες στο κέντρο, ενώ ο Σακκάς είχε επανειλημμένως αντιμετωπίσει κατηγορίες για τρομοκρατία.
«Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας. Η επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν τους γνωστούς μύθους περί ανοχής» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη. Τη στιγμή της σύλληψής τους οι Δημητράκης και Σακκάς ήταν οπλισμένοι με δύο πιστόλια (ένα CZ και ένα Glock), τα οποία μάλιστα είχαν σφαίρα στη θαλάμη. Δύο από τις κασετίνες με τα χρήματα βρέθηκαν στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου τους, στο οποίο οι δράστες είχαν βάλει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Αντικείμενο έρευνας αποτελούν δύο ακόμα ένοπλες ληστείες με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά, με πιο χαρακτηριστική αυτή στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας τον Μάρτιο του 2018 από δύο άτομα που –όπως και οι Δημητράκης-Σακκάς– φορούσαν ιατρικές μάσκες και μπλούζες.


Γιάννης Σουλιώτης






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια