Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα κατσίκια, τα πουλιά και το ανθρωποκυνηγητό μέσα στο βουνό για τη σύλληψη των χασισοκαλλιεργητών (ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ)

Βάση για σενάριο χολυγουντιανής ταινίας μπορεί να αποτελέσει η τελευταία επιχείρηση των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για τη σύλληψη μελών κυκλώματος καλλιέργειας
και διακίνησης κάνναβης.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία σε ένα απόκρυμνο σημείο στη Στεφάνη Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια. Ξεκίνησαν την επιχείρησή τους, μαζί με συναδέλφους τους και από άλλες υπηρεσίες τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όταν προσέγγισαν την περιοχή, παρατηρητές του κυκλώματος ειδοποίησαν όσους ήταν μέσα στη φυτεία και τρεις από αυτούς ξεκίνησαν πεζή να διαφύγουν μέσα από το βουνό.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, με στελέχη της ΕΚΑΜ και σκύλους ιχνηλάτες τους ακολούθησαν σε μία μεγάλη διαδρομή μέσα σε δύσβατο περιβάλλον. Ύστερα από περίπου είκοσι χιλιόμετρα έπιασαν τρία άτομα, ενώ μέσα στη φυτεία συνέλαβαν άλλα τρία.

Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες είναι ένας 54χρονος, κάτοικος Στεφάνης, καταδικασμένος για ανθρωποκτονία ενός φαρμακοποιού το 2009. Βοσκός στο επάγγελμα, γνώριζε τα μονοπάτια και είχε επιφορτιστεί με τον εφοδιασμό των μελών του κυκλώματος με τα απαραίτητα.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικούς για να μην γίνουν κατανοητοί.
"κατσίκια" αποκαλούσαν τα χασισόδεντρα και η λέξη "αρμέγω" αντικαθιστούσε το "ποτίζω".
"Πουλιά" αποκαλούσαν τα drone και "κουνούπι" το ελικόπτερο.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως στα τηλεφωνήματά τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν αποφασισμένοι εάν κάποιος τυχαία έμπαινε μέσα στη φυτεία θα τον... εξαφάνιζαν για να μην την αποκαλύψει.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυτεία, που έχει βρεθεί, με δέκα χιλιάδες δένδρα, από τα οποία υπολογίζουν οι αστυνομικοί ότι θα κέρδιζαν έξι εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση τής υπόθεσης:

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια