Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τμήμα «εκδικητικών» περιπολιών - Του Μπολότση Κωνσταντίνου

Ένας χρόνος και κάτι συμπληρώνεται από τις αποσπάσεις – μεταθέσεις των «βολεμένων» αστυνομικών  σε Υπηρεσίες των επισήμων και του Αρχηγείου. 700 άτομα από τα επίσημα και 100
από το Αρχηγείο ήταν η εξαγγελία του τότε Υπουργού Νίκου Τόσκα για την ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης.
Η πραγματικότητα όμως είναι: 200 περίπου συνάδελφοι υπάρχουσα δύναμη στις δημιουργηθείσες Πεζές περιπολίες το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων από μάχιμες υπηρεσίες Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, Κεντρικά Ασφαλείας, Μεταγωγών, Αλλοδαπών, Πεζές ΘΗΣΕΑ, ΟΠΚΕ και πολλές άλλες. Κανένας από του ανωτέρω δεν ήταν βολεμένος. Ούτε ένας αστυνομικός που να υπηρετούσε σε «κυβερνητική θέση», ούτε ένας έστω  για τα μάτια του κόσμου .
Προσφύγαμε δικαστικά  (οργανωμένοι από την Ένωση Αθηνών) για τα δίκαια αιτήματά μας . Η απάντηση – απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ήταν ότι οι υπηρεσίες από τις οποίες διωχθήκαμε ήταν υπεράριθμες σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. Δεχτήκαμε απειλές μέχρι και για απόταξη αν δεν συμμορφωθούμε σε παράνομες ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ  διαταγές, (να παραλάβουμε άμεσα Φ/Π για τις πεζές, ενώ εκκρεμούσε δικαστική απόφαση) οι οποίες άλλαξαν αμέσως μετά την ενόχληση από μέλη του Προεδρείου της Ένωσής μας.
«Ξετρύπωσαν» συναδέλφους ακόμα και με 30 χρόνια υπηρεσίας, από μάχιμες υπηρεσίες. Είχαμε και έχουμε ακόμα, ευτυχώς ελάχιστους πλέον Αξιωματικούς επόπτες με συμπεριφορά σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, κάνοντας αναφορές για ψύλλου πήδημα.
Όλοι οι συνάδελφοι δαπάνησαν πάνω από 500 € για ατομικά είδη, αφού η Υπηρεσία το μόνο που μας διέθεσε ήταν μια στολή αγκαρίας δοκίμων και μια σφυρίχτρα άκουσον άκουσον του 1996 !!! (Οι παλιοί θα την θυμούνται.) Η υπηρεσία βγαίνει καθημερινά ακόμα και τώρα χωρίς να απασχολείται ούτε ένας συνάδελφος σε μέτρα – γήπεδα –δικαστήρια. Η δέσμευση της εκάστοτε Διοίκησης (έχουμε αλλάξει και 3 Διοικητές σε έναν χρόνο), ήταν ότι θα βγαίνουμε ανά 4 άτομα σε κάθε τομέα και εκτελούμε υπηρεσία 2 το πολύ 3, σε κάποιους πιο επικίνδυνους τομείς.
Η αδιαφορία κάποιων είχε ως αποτέλεσμα την επάνδρωση της Υπηρεσίας με συναδέλφου; που μένουν έως και μια ώρα μακριά, χωρίς να ενδιαφέρονται  πως και με ποιον τρόπο θα έρθουν για υπηρεσία, για να ικανοποιηθεί το αίτημα ενός παράλογου εγχειρήματος το οποίο θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος στη δεκαετία του 70’!!!
ΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ εν έτη 2019 !!!
Παρόλα αυτά όλοι οι συνάδελφοι με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στον πολίτη δουλεύουμε καθημερινά 6 στις 7 μέρες με μειωμένες αποδοχές, αφού χάνουμε μεγάλο μέρος της βραδινής υπηρεσίας – νυχτερινά (έως 02:00 βγαίνουν κάποιες περιπολίες), χωρίς εξοπλισμό, με πάνω από 15 συναδέλφους τραυματίες εν ώρα υπηρεσίας (Πεδίων του Άρεως, επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας, συμπλοκές αλλοδαπών σε Ομόνοια και Μοναστηράκι) και συνεχίζουμε με μόνο «όπλο» το φιλότιμο και τη συναδελφικότητα.
Ελπίζω και εύχομαι να τελειώσει επιτέλους αυτή η παρωδία για όλους εμάς και να στελεχωθούν υπηρεσίες του σήμερα και υπηρεσίες που έχουν πραγματική ανάγκη και σκοπό.   

Του Μπολότση Κωνσταντίνου
υποψηφίου με το Ε.Κ.Α. Αθηνών - μέλους ΕΑΣΥΑ



Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "ΣύγχρονηΑστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια