Συχνότητα σεξουαλικών επαφών: Πόσες φορές συνευρίσκονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια;Το πρώτο διάστημα μιας σχέσης, συνήθως τα πρώτα δύο χρόνια, είναι και τα πιο «ερωτικά».

Τόσο η συχνότητα, όσο και η ποικιλία της σεξουαλικής επαφής είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Ωστόσο, μετά από αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα M. Gary Neuman, τα ζευγάρια πρέπει να «εργαστούν σκληρότερα» για να διατηρήσουν αυτό το αρχικό επίπεδο οικειότητας και ενθουσιασμού.

Ο Neuman διεξήγαγε μια έρευνα σε δείγμα 400 γυναικών που ήταν παντρεμένες. Κάποιες από αυτές είχαν έναν «ευτυχισμένο γάμο» και άλλες όχι. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιορίσει πόσο συχνά συνευρίσκονται σεξουαλικά τα ευτυχισμένα ζευγάρια σε μηνιαία βάση.

Κάθε τρεις μέρες…

Διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που δεν είναι ευτυχισμένες στο γάμο τους κάνουν σεξ 3-4 φορές το μήνα, ενώ οι γυναίκες που είναι ευτυχισμένες στο γάμο τους 11 φορές/μήνα κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με το Neuman, η «ρουτίνα» ενός ζευγαριού που εμπλέκει στοιχεία όπως τα χρέη, τα δάνεια, η ανατροφή των παιδιών, η κούραση και ο ύπνος, είναι εκείνα που καταστρέφουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των συζύγων.


Πηγή: iatropedia.gr