Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις πάθει αφυδάτωση;



Η αφυδάτωση είναι αρκετά συνηθισμένη το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του ιδρώτα.

Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, βάση μελετών, μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία.

Δείτε ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται!
  1. Λήθαργος: Η αφυδάτωση προκαλεί έντονη κόπωση και αδυναμία, συμπτώματα τα οποία συχνά παρερμηνεύονται ως αποτέλεσμα έλλειψης ύπνου.
  2. Δύσοσμα ούρα: Εάν τα ούρα έχουν βαθύ κίτρινο χρώμα ή μυρίζουν έντονα, τότε σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο καθαρά και άοσμα θα είναι τα ούρα σας.
  3. Σύγχυση: Όταν το σώμα έχει σοβαρές ελλείψεις σε υγρά, αντιμετωπίζει δυσκολία στη συγκέντρωση, υπάρχει δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και στην άρθρωση λέξεων και φράσεων.
  4. Ζαλάδα: Οι ζαλάδες και ο ίλιγγος είναι σημάδια που κρύβουν αφυδατωμένο και «στεγνό» οργανισμό. Προσπαθήστε να πιείτε νερό και αν τα συμπτώματα συνεχίζουν, τότε απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας.
  5. Μυϊκές κράμπες: Οι κράμπες και οι μυϊκοί σπασμοί είναι ένα από τα αποτελέσματα ενός αφυδατωμένου σώματος.

Αντιμετώπιση

Η αναπλήρωση των υγρών είναι η θεραπεία για την αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να επιχειρηθεί με την αντικατάσταση του υγρού από το στόμα, αλλά εάν αυτό αποτύχει, μπορεί να απαιτείται η ενδοφλέβια χορήγηση υγρών.


Πηγή: healthreport.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια