Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφίζει για τους Πυροσβέστες του Πειραιά

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία  του Κοσμήτορα της Ανωτέρας Σχολής Καλών Τεχνών, κ. Αγγελή Αντωνόπουλου, πήρε  σχήμα, χρώμα και εξελίχθηκε σε τοιχογραφία - χρέος τιμής στην είσοδο του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιώς.

Η πρωτοβουλία του κ. Αντωνόπουλου, έφερε σε επαφή μια ομάδα φοιτητών της ΑΣΚΤ, με  το πυροσβεστικό επάγγελμα, τους ανθρώπους του και κυρίως με τους Ήρωές του πεσόντες στο πυροσβεστικό καθήκον.

Οι νέοι καλλιτέχνες σχεδίασαν μια σύνθεση αφιερωμένη στον Ήρωα του Π.Σ. και Πυροσβέστη του συγκεκριμένου σταθμού Πέτρου Σπυρόπουλου.


Η ομάδα άκουσε τους συναδέλφους, μελέτησε το ύφος της σύνθεσης, θέλοντας να δώσει το ανθρώπινο της απώλειας του Πέτρου, αλλά και το υπερβατικό της θυσίας του Πυροσβέστη Σπυρόπουλου


Η αποτύπωση συνδυάζει τον άνθρωπο Πυροσβέστη, την οριακή εκείνη στιγμή που περνά το λεπτό νήμα που χωρίζει την ζωή από την απώλεια της και μετατρέπει τον Πυροσβέστη Φύλακα από τη Φωτιά σε Άγγελο Υμνητή του χρέους, του καθήκοντος.

Οι νέοι καλλιτέχνες, δημιούργησαν στον τοίχο της εισόδου του Πυροσβεστικού Σταθμού, αφουγκραζόμενοι την πυροσβεστική καθημερινή ζωή, απέναντι ακριβώς από την επιτοίχια αναμνηστική πλάκα τιμής για τον ήρωα Πέτρο Σπυρόπουλο.

Αυτόν ήταν και ο λόγος που η σύνθεση αποτελείται από τον Πυροσβέστη που σε ημιγονατιστή στάση, φαίνεται να παγώνει στιγμιαία τον χρόνο, με τα φτερά του Αγγέλου να υπάρχουν πίσω του.



Η τελική αποτύπωση του Πυροσβέστη είναι η αποτύπωση της ουσίας του ίδιου του Πυροσβεστικού Επαγγέλματος.  Μόνο που ο συγκεκριμένος έχει ονοματεπώνυμο, αυτό του Ήρωά μας του Αρχιπυροσβέστη Πέτρου Σπυρόπουλου.



Η στολή στην σύνθεση επιλέχθηκε να είναι η σημερινή, μια μικρή υπόμνηση του αδιατάρακτου του πυροσβεστικού χρόνου και της σύνδεσης που  διατηρούν οι εν ενεργεία Πυροσβέστες με τους Ήρωές  Πυροσβέστες.

Η σύνθεση της τοιχογραφίας ήταν έτοιμη την μέρα που κάναμε το καθιερωμένο τρισάγιο στην μνήμη του Ήρωά μας. 
Ξεχωριστές  ευχαριστίες στον Κοσμήτορα της ΑΣΚΤ που είχε την πρωτοβουλία και ενέπνευσε τους φοιτητές του για το δημιούργημα. Στην ομάδα των φοιτητών -καλλιτεχνών που δημιούργησαν ένα εξαιρετικό  έργο τέχνης ύμνο στον Πυροσβέστη.Στον συνάδελφο Διοικητή του 1ου Π.Σ. Π.Αλάμαρα που ανέλαβε την υποστήριξη του όλου έργου.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια