Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικό σερβίτσιο, πιάτα και ποτήρια – Δείτε ποια είναι!


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχωρά στην ανάκληση παιδικού σερβίτσιου, καθώς και πιάτων και ποτηριών.

Ειδικότερα, ανακαλείται παιδικό σερβίτσιο από ίνες μπαμπού 5 τεμαχίων (πιάτο, μπολ, ποτήρι, κουτάλι, πιρούνι), προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία «NAVA eco Bamboo Kid sets», με αριθμό παρτίδας 187.06.07.18 και αριθμό γραμμοκώδικα 5205746123685.


Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το εν λόγω προϊόν την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος που διατέθηκε στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2018, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πιάτα και ποτήρια, καθώς βρέθηκαν ουσίες πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, υπήρξε ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση ουσιών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Τα εν λόγω προϊόντα διατέθηκαν από την εταιρεία «Jumbo A.Ε.Ε.».


Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν.



Πηγές: protothema.gr, newsit.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια