Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φυλακές Αλικαρνασσού: Ο βαρυποινίτης έφτιαξε… οινοποιείο στο κελί του

To δικό του… οινοποιείο για την παραγωγή κρασιού της… παρέας είχε φτιάξει στο κελί του κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος της Νέας Αλικαρνασσού! Αυτό προέκυψε από τους ελέγχους που έκαναν σωφρονιστικοί υπάλληλοι πριν λίγες ημέρες, οι οποίοι και διαπίστωσαν ότι ο βαρυποινίτης αλλοδαπός έχει και γνώσεις χημείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος «οινοπαραγωγός» είναι ένας 38χρονος αλλοδαπός ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονία πριν από δύο χρόνια ενός Κρητικού.



 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Π», ο 38χρονος είχε όλα τα συστατικά για την παραγωγή του κρασιού και μάλιστα η ποσότητα που παρήγαγε ξεπερνούσε τα δύο κιλά. Εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα ανέφεραν ότι η ποσότητα που εντοπίστηκε και ήταν καλά κρυμμένη ήταν για προσωπική χρήση και όχι για πώληση, όπως είχε διαπιστωθεί στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση.

 

«Κατά το παρελθόν υπήρξαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Οι κρατούμενοι που είχαν φτιάξει κρασί, ρακί αλλά και άλλα αλκοολούχα ποτά τα εμπορεύονταν, σε αυτή την περίπτωση όμως, ο 38χρονος τα είχε για εκείνον και την παρέα του» ανέφερε σωφρονιστικός υπάλληλος.

 

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ο 38χρονος είχε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα σύνεργα και μέσα σε έναν κουβά είχε καταφέρει να βγάλει το δικό του κρασί από φρούτα που δίνονται στους κρατουμένους.  Η τιμωρία πάντως που του επιβλήθηκε ήταν η μικρότερη που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς η ποσότητα δεν ήταν μεγάλη, δεν διαπιστώθηκε εμπορία, ενώ και ο ίδιος ο κρατούμενος έδειξε μετανιωμένος.

 

Πάντως η παραγωγή αλκοόλ μέσα στη φυλακή δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Αλικαρνασσό. Κατά το παρελθόν είχε διαπιστωθεί ότι ακόμα και με αποξηραμένες μπανανόφλουδες κρατούμενοι είχαν φτιάξει υποκατάστατο του χασίς!

 

Σε μία άλλη περίπτωση πριν από αρκετά χρόνια στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα οι έλεγχοι είχαν δείξει ότι είχε στηθεί ολόκληρο ρακοκάζανο.

 

Το περιστατικό αυτό είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο δημοσίευμά της η «Π», μέσα από το οποίο γινόταν αναλυτική περιγραφή για το πως στήθηκε το… καζάνι.

 

Το αυτοσχέδιο καζάνι κατασκευάστηκε ως εξής: Πήραν ένα μεγάλο πλαστικό κουβά και μέσα σ΄ αυτό έβαλαν ένα μικρότερο δοχείο και συγκεκριμένα ένα κομμένο μπουκάλι χλωρίνης, δεμένο με μιχίνα από τα πλαϊνά του μεγάλου έτσι ώστε να αιωρείται. Έβαλαν στον πυθμένα του κουβά τα…στράφιλα , δηλαδή τα πολτοποιημένα σταφύλια και ζάχαρη και τον σκέπασαν καλά με ένα νάιλον, στο κέντρο του οποίου τοποθέτησαν μια μικρή πέτρα, έτσι ώστε να υπάρχει μια κλίση πάνω από το μικρότερο δοχείο.

 

Πριν γίνει αυτό, τοποθετούσαν μέσα στον κουβά δύο καλώδια μετασχηματιστή. Με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, θερμαινόταν το περιεχόμενο και οι υδρατμοί έφταναν στο νάιλον . Με ένα ψεκαστήρι, ψέκαζαν με κρύο νερό την επιφάνεια του νάιλον επιτυγχάνοντας άμεση υγροποίηση. Το υγρό έπεφτε στο μικρότερο δοχείο, και ήταν ένα είδος ρακί που έκανε θραύση στις φυλακές Αλικαρνασσού.

 

Θάνος Περβολαράκης
 
πηγή: patris.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια