Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για επαναφορές αποστράτων και από τη ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για επαναφορές αποστράτων και από τη ΝΔ – Με τις προκλητικές αποφάσεις, για 4 ανώτατους αξιωματικούς και τοποθετήσεις σε θέσεις κλειδιά. Αυτά που κατήγγειλε
κάποτε κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναστέλλοντας όποιο ηθικό φραγμό υπήρχε για την επαναφορά αποστράτων και από τη νέα κυβέρνηση.
Λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη της εξουσίας την οποία κράτησε για 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει ακριβώς όσα επέκρινε προκειμένου να κερδίσει τον έλεγχο σε λίγες θέσεις κλειδιά, κυρίως του εξωτερικού.
Δεν είναι ότι απλά κάνει κάποια «ρουσφέτια» επαναφέροντας στην ενέργεια αξιωματικούς που πρόσφατα η ίδια ηγεσία είχε κρίνει ότι έπρεπε να αποστρατεύσει.
Είναι ότι λύνει τα χέρια της επόμενης κυβέρνησης να επικαλεστεί την προκλητική συμπεριφορά και να μπορέσει να επαναφέρει χωρίς ηθικά προβλήματα αποστράτους κατά την κρίση της για να τους τοποθετήσει στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι επαναφορές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ φέρουν την υπογραφή της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στελέχους το οποίο προέβαλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην προεκλογική του ομιλία, περνώντας την εικόνα ότι λειτουργούν ως ομάδα.
Η επαναφορά των απόστρατων λίγες ημέρες πριν τις εκλογές αφορά τις θέσεις ευθύνης, στις Βρυξέλλες και στηΜόνς στο Βέλγιο.
Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, φέρει ημερομηνία 7 Ιουνίου και έλαβε ΦΕΚ στις 8 Ιουνίου, ανακαλούνται τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί εν εφεδρεία ο ένας εκ των οποίων προορίζεται για στρατιωτικός αντιπρόσωπος στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Ευρώπης στην Μόνς στο Βέλγιο.
Επίσης ένας ακόμη εκ των τεσσάρων προορίζεται ως στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στην Στρατιωτική Επιτροπή στις Βρυξέλλες.
Αυτό ακριβώς είναι και η αφορμή που ενδεχομένως έψαχνε η ΝΔ για την επαναφορά αποστράτων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ηγεσίας, τόσο στο ΓΕΕΘΑ όπου η «γαλάζια» παράταξη θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όσο και σε άλλα επιτελεία.
Η κερκόπορτα άνοιξε και περιμένει τη νέα ηγεσία….
Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη
https://www.armyvoice.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια