Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η ΕΛ.ΑΣ ως κουτσομπόλα της γειτονιάς!''


Δεν είναι η πρώτη φορά που επίσημα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ δημοσιοποιείται αυτούσια στα ΜΜΕ.
 
Πάντα τα αναφερόμενα σε μια διαταγή παρουσιάζουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και έτσι ενημερώνεται η κοινή γνώμη για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.
 
Αυτή τη φορά η διαρροή αφορά σε μια  απίστευτη έγγραφη εντολή, που αποκαλύπτει την απογύμνωση και την απόγνωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εκδόθηκε από το αρχηγείο της και διανεμήθηκε στις 24 Μαΐου στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής.
 
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ανενόχλητη έφοδο του Ρουβίκωνα στη Βουλή και ύστερα από τη διαπίστωση ότι όλα τα σχέδια ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. για φρούρηση «ευπαθών στόχων» είναι διάτρητα, αποφασίστηκε να δοθεί εντολή για αστυνομική προστασία κατά… βούληση.
 
Έτσι, αντί να δίνεται μια κεντρική εντολή από το αρχηγείο προς όλα τα Α.Τ,  για φρούρηση συγκεκριμένων κτιρίων, προσώπων κ.λπ. έπειτα από risk assessment που θα έχει προηγηθεί, ζητούνται μέτρα ασφάλειας κατά την κρίση των ίδιων των αστυνομικών, και μάλιστα μετά την «παρακολούθηση της επικαιρότητας»!
 
Με λίγα λόγια, η διαταγή αυτή αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη τεχνογνωσίας της διοίκησης και απουσία ηγέτη!
 
 
 
Αφού λοιπόν η διαταγή δημοσιοποιήθηκε και ξεφτιλίστηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, τα λάθη συνεχίστηκαν…
 
Το αρχηγείο σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση (Δείτε ΕΔΩ) προς τα Μ.Μ.Ε, διανθισμένη από λέξεις δίχως ουσία (ο επιχειρησιακός σχεδιασμός εκπονείται σε επιτελικό επίπεδο………. επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η ουσία…. απομονώνει επιλεκτικά  φράσεις……… παρερμηνεύει…….αυθαίρετο συμπέρασμα…… διαστρεβλώνει καταφανώς το πνεύμα της διαταγής………. επιχειρώντας να απαξιώσει το μοντέλο του επιχειρησιακού σχεδιασμού…)  αφού τα αναφερόμενα στη διαταγή δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.
 
Στην κατακλείδα της ανακοίνωσης,  το αρχηγείο  δεν παραλείπει να «μαλώσει» τους δημοσιογράφους,  που… διαστρεβλώνουν το θέμα της διαταγής.
 
Τέλος, κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί ότι όσοι σχολιάζουν υπηρεσιακές διαταγές ενδείκνυται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αξιολόγηση τους, ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις παρερμηνείας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, που δεν εξυπηρετούν την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης.
 
 
Κύριοι στο αρχηγείο…
Ξεκαβαλίστε και δείτε πως πρέπει να διοικηθεί το σώμα των 50.000 αστυνομικών υπαλλήλων.
 
Ποτέ η ΕΛ.ΑΣ δεν είχε βρεθεί σε χειρότερο σημείο απ ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ασφάλεια των πολιτών στο ναδίρ. Σε μια εβδομάδα είχαμε 2 αποδράσεις, με ταυτόχρονες επιθέσεις κατά αστυνομικών και στη μια περίπτωση και πυροβολισμούς, από τα όπλα των ίδιων των αστυνομικών που απέσπασαν οι δραπέτες κακοποιοί (Δείτε ΕΔΩ).
 
Αντί να διοικήσετε ιεραρχικά όπως προβλέπεται,  και να διασφαλίστε συνεργασία με τους υφισταμένους σας καθοδηγώντας τους στις ενέργειές τους, και επιπλέον να διασφαλίσετε τα στεγανά στη διαρροή υπηρεσιακών εγγράφων προς οπουδήποτε, ανοίγετε δημόσιο διάλογο με τους δημοσιογράφους, και τους μαλώνετε επειδή στο κάτω-κάτω έκαναν τη δουλειά τους.
 
Αντί να μεριμνήσετε οι υπηρεσίες σας να δουλεύουν επαγγελματικά, προς διασφάλιση της ασφάλειας τν πολιτών, "υιοθετείτε" την απόκρυψη εγκλημάτων (Δείτε ΕΔΩ)
 
Αντί να εκδώσετε συγκεκριμένες διαταγές, έπειτα από risk assessment που θα έχουν κάνει οι επιτελείς σας, ζητάτε από τους υφισταμένους σας να ενεργήσουν  σύμφωνα με την κρίση τους και… αφού θα έχουν ενημερωθεί από την τρέχουσα επικαιρότητα.
 
Τους ίδιους αυτούς υφισταμένους σας, που στην ανακοίνωσή σας τους εντάσσετε στον ανύπαρκτο επιχειρησιακό σας σχεδιασμό ο οποίος εκπονείται σε επιτελικό επίπεδο, τους θεωρείτε ικανούς να ενεργήσουν κατά την κρίση τους.
 
Μα αν μπορούσαν να ενεργήσουν μόνοι και κατά την κρίση τους, δε θα χρειαζόταν εσάς…
 
 
Άγγελος Αγραφιώτης
Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων
www.ak-riskmanagment.gr
 
Με πληροφορίες από: «ΤΑ ΝΕΑ» - Lawandorder.gr


πηγή: securnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια