Το Α.Τ. Μίνωα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ηρακλείου


Τα μέλη της Ένωσης συζήτησαν με τους συναδέλφους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

 Την 07-06-2019, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μας,  επισκέφθηκε την έδρα του Α.Τ. ΜΙΝΩΑ Ηρακλείου όπου από τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους, μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους. Προβλήματα σοβαρά τα οποία έχουν αντίκτυπο τόσο στην υπηρεσιακή τους ζωή όσο και στην αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

     Ειδικότερα  η υποστελέχωση τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα όσο και του Αστυνομικού Σταθμού Καστελίου, δεν αντιμετωπίστηκε, αντίθετα επιδεινώθηκε με παράλληλη αύξηση του τομέα αρμοδιότητας των συγκεκριμένων Υπηρεσιών (αστυνομεύουν την μεγαλύτερη εδαφικά περιοχή του Νομού Ηρακλείου). Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αυτής είναι να γίνεται ολοένα δυσκολότερη η αστυνόμευση της περιοχής και όλα αυτά σε συνδυασμό με την σημαντική μείωση του προσωπικού του Τ.Α.Ε., το οποίο έχει επιφορτιστεί την αστυνόμευση της υπαίθρου.

     Παρά την κατάσταση αυτή οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών αυτών, όπως και όλων των Υπηρεσιών του Νομού άλλωστε, διατάσσονται να αναλωθούν σε μη αστυνομικής φύσεως πάρεργα (μέτρα τάξης σε γήπεδα ιδιωτικών ΠΑΕ και ΚΑΕ, συνοδεία προσωπικού ιδιωτικών εταιριών π.χ. ΕΛ.ΤΑ, επιδόσεις δικογράφων Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.α.). Πάρεργα που κάποια στιγμή πρέπει να απαλλαχτούμε.

     Τέλος η Υπηρεσία αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα με την υλικοτεχνική υποδομή και τονίζεται ότι διαθέτει μόνο ένα έγχρωμο περιπολικό όχημα με ότι αυτό συνεπάγεται.

    H άμεση λύση των ανωτέρω προβλημάτων είναι υποχρέωση τόσο της πολιτικής όσο και φυσικής ηγεσίας στους οποίους τα θέτουμε υπόψιν.

   Το Δ.Σ. μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού ώστε να καταγράφει και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού, δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

       Mε εκτίμηση,

  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.