Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση επί χάρτου των Επιχειρησιακών Κέντρων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, άσκηση συντονισμού και διαλειτουργικότητας των Επιχειρησιακών
Κέντρων των εμπλεκόμενων φορέων, για τη διαχείριση περιστατικών δασικών πυρκαγιών, στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) στο Χαλάνδρι Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης επί χάρτου δόθηκαν δέκα σενάρια δασικών πυρκαγιών, για τα οποία προσομοιώθηκε η εξέλιξή τους. Σκοπός της ήταν η βελτιστοποίηση των τηρούμενων διαδικασιών κατά την αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών δασικών πυρκαγιών, που απαιτούν ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και διαχείριση.

Η άσκηση διοργανώθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Π.Σ.
Στην άσκηση από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος συμμετείχαν, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, οι Διοικητές του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής, οι Διευθυντές του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. και του Κ.Ε.Π.Π., καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ.

Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Γ.Ε.ΕΘ.Α., του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, της Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Επικοινωνιακών Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια