Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του ΚΚΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών


Πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Κ.Ε του ΚΚΕ στις 25/06, συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), μετά από αίτημά της. Τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με
τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ανέπτυξε το μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ σ. Αρβανιτάκης Δημήτρης. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Θ. Παφίλης μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής, ο Παπαναστάσης Νίκος αντισυνταγματάρχης ε.α και ο Ανδρόπουλος Λάζαρος, μέλος της Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ δόθηκε αναλυτικό κείμενο με τις θέσεις του ΚΚΕ και τονίστηκε ότι το Κόμμα μας θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προέρχεται από φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των οικογενειών τους, ταυτίζονται με τα συμφέροντα του λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Το Κόμμα μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, με ανακοινώσεις, ερωτήσεις στη Βουλή και άλλες παρεμβάσεις του Κόμματός μας.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει:

·        Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των οικογενειών των στρατιωτικών. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αναδρομική επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών των αποδοχών των στρατιωτικών και την επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του 2012.
·        Αποκατάσταση των συντάξεων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των συνταξιούχων στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της περικοπής της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου 4387/16 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·        Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών και των μετοχικών ταμείων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας).
·        Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών, όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους. 
·        Κρατική χρηματοδότηση για την πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και να σταματήσει η εμπορευματοποίησή της. Να γίνουν τώρα μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, πλήρους απασχόλησης.
·        Δημόσιους - δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. 
·        Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια. Κατάργηση και απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης. Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό. Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία και στις δομές υγείας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών ιατρών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών. Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος, με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.
·        Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα αυτών που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
·        Μέριμνα για την επίλυση  θεμάτων συνυπηρέτησης συζύγων σε ουσιαστική βάση.
·        Επίλυση χρονιζόντων θεμάτων εξέλιξης και ιεραρχίας σε μόνιμη και δίκαιη βάση.
·        Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο.
·        Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
·        Υποδομές και μέτρα προστασίας του λαού. Αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα εδώ και τώρα.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, όλος ο ελληνικός λαός, έχουν ανάγκες, δικαιώματα και ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένων των συνταγματικών δικαιωμάτων του συνεταιρίζεσθαι, της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει το δικαίωμα της συνδικαλιστικής συμμετοχής και δράσης.


Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο λαός μας πρέπει να γυρίσει την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα και στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Τα άλλα κόμματα έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού «σχεδίου». Στα κυβερνητικά τους προγράμματα εξειδικεύεται και τονίζεται ότι πρέπει να εφαρμοστούν, οι εφαρµοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της Ε.Ε, τα «µατωµένα» πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις µε τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη µε την πολιτική και την τακτική της έδωσε "αέρα στα πανιά" των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα άλλα κόμματα της Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.
Τελικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η χώρα και ο λαός μας βυθίζονται όλο και βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων. Παραχωρούν βάσεις και υποδομές. Νομοθετούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Νατοικής συμμαχίας.
Γι΄ αυτό οι κίνδυνοι για την εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους γίνονται ακόµα μεγαλύτεροι. Οι αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο επιδεινώνουν την κατάσταση.
Κανένας δεν πρέπει να βλέπει θετικά τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, των ΗΠΑ και άλλων "συµµάχων", που µε διάφορα προσχήματα αλωνίζουν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Αυτοί, όπως ιστορικά έχει αποδειχτεί, ουδέποτε ήρθαν αρωγοί να στηρίξουν τα κυριαρχικά µας δικαιώματα, ούτε σε συνθήκες επεισοδίων, ούτε βέβαια και τώρα πρόκειται να τα στηρίξουν.
Το ΚΚΕ στην 100χρονη Ιστορία του, έχει γράψει ηρωικές σελίδες για τα συμφέροντα του λαού. Το Κόµµα µας έχει ξεκαθαρίσει ότι οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας µας, για να συντριβεί ο όποιος ξένος εισβολέας τολμήσει να επιτεθεί στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, όμως, ο λαός δεν πρέπει να έχει καµιά εμπιστοσύνη, να µη  στηρίξει, πολύ περισσότερο να μη χαριστεί σε καµιά κυβέρνηση, που έχει δώσει "γη και ύδωρ" στα μονοπώλια, στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Η χώρα µας, από σήμερα, δεν πρέπει να συμμετέχει σε καµιά αποστολή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, έξω από τα σύνορα σε βάρος άλλων λαών. Καµιά σχέση δεν έχουν αυτές οι αποστολές µε τα συμφέροντα του λαού µας απ’ τον οποίο προέρχονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και που κύρια αποστολή τους είναι να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας.
Το ΚΚΕ αγωνίζεται µε συνέπεια να αποτρέψει την προσπάθεια διείσδυσης του φασισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και σας καλεί να συμπορευτείτε σε αυτόν τον αγώνα. Θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τον αγώνα για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να παλέψει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, ώστε να βρουν λύση τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και γενικότερα όλου του ελληνικού λαού. 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια