Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Αττικής: Νομικό φιάσκο η αναβάθμιση των σχολών της Αστυνομίας


Ανακοίνωση των Αξιωματικών Αττικής: Εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση η κυβέρνηση, με τις υπογραφές των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, προσπάθησε να εκδώσει ένα
πολύ σημαντικό Προεδρικό Διάταγμα που προέβλεπε την αναδιάρθρωση της Αστυνομικής Ακαδημίας και των Παραγωγικών Σχολών της (Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Αστυφυλάκων).
Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ που επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, εξέδωσε γνωμοδότηση που έκρινε μη νόμιμο το εν λόγω διάταγμα με το αιτιολογικό:
1) Επιχειρείται «η κατάργηση του συνόλου των ρυθμίσεων του Ν. 4249/2014 για την Αστυνομική Ακαδημία με την εισαγωγή νέων, στις οποίες μάλιστα περιλαμβάνεται και η εξουσιοδότηση για την έκδοση άλλων οργανωτικών της Ακαδημίας Προεδρικών Διαταγμάτων, καθ’ όμοιο τρόπο προς την ισχύουσα και καταργημένη με το σχέδιο διάταξη της παρ. 16 του άρθρου 38 του Ν. 4249/2014» και
2) Υπογράφεται και από τον υπουργό Παιδείας, χωρίς να προβλέπεται η αρμοδιότητα του αυτή από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Ως εκ τούτου εκλείπουν οι λόγοι σχολιασμού του περιεχομένου του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (που ανεπίσημα ήρθε στο φως, μετά το νομικό φιάσκο), καθώς αυτό δεν έτυχε ουδεμίας διαβούλευσης και η πολιτική ηγεσία προσπάθησε να το «περάσει νύχτα», αναγκάζοντας το ανώτατο δικαστήριο να το απορρίψει, καταδεικνύοντας την νομική προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε και εκθέτοντας τους συντάκτες του.
Δεν μπορούμε όμως να μην καταγγείλλουμε την εν κρυπτώ και κατεπείγουσα προώθηση ενός τόσο σημαντικού νομοθετήματος, που αφορά το εκπαιδευτικό έργο των Παραγωγικών Σχολών του Σώματος, χωρίς να έχουν γνώση θεσμικοί φορείς που όφειλαν και θα μπορούσαν να συμβάλλουν εποικοδομητικά με τις προτάσεις τους. Επιπλέον καταγγέλλουμε την τετραετή αδράνεια της Πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου μας, που είχε όλο το χρόνο να προωθήσει θεσμικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της εκπαίδευσης των Παραγωγικών Σχολών και δεν το έπραξε. Προξενεί δε θλίψη το γεγονός ότι θυμήθηκε (η Πολιτική Ηγεσία) ελάχιστες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών να προωθήσει άρον άρον την αναδιάρθρωση της Αστυνομικής Ακαδημίας και της εκπαίδευσης, που τελικά κατέληξε σε νομικό φιάσκο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια