Σε ... «πάρκινγκ» αναπηρικών αμαξιδίων μετατράπηκε για «πέντε λεπτά» η Λεωφόρος Νίκης στη ΘεσσαλονίκηΜία πρωτότυπη δράση πραγματοποιήθηκε χθες στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της Αριστοτέλους.

Από το πρωί τοποθέτησαν τα αναπηρικά τους αμαξίδια πολίτες στο πλαίσιο δράσης, που διοργάνωσε ο Δημήτρης Αντωνίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς.

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν ασυνείδητους οδηγούς που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, πάρκαραν τα αναπηρικά τους αμαξίδια και άφησαν σημειώματα που γράφουν «Επιστρέφω σε 5 λεπτά».


«Είδαμε ότι μια τέτοια δράση έγινε στην Πορτογαλία και θελήσαμε να το επαναλάβουμε στη δίκη μας πόλη. Ελπίζουμε άνθρωποι που παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ και προβαίνουν σε τέτοιες ασεβείς πράξεις να ευαισθητοποιηθούν, να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να έχουμε και όρια», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Δημήτρης Αντωνίου.

«Αυτή η δράση αφορά όλες τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, από μικρούς μαθητές, μέχρι ενήλικες και μεγάλους», τόνισε ο  Χρήστος Μπουλούμπασης, διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Wheel.

Με τη δράση αυτή υπενθυμίζεται σε όλους ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο συνάνθρωπο με αναπηρία και ότι δεν παρκάρουμε σε θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ.


Παράλληλα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης μοίρασε δωρεάν κράνη σε οδηγούς δικύκλων μετά από κλήρωση. Συνολικά μοιράστηκαν 100 κράνη και αρκετοί είναι αυτοί που είχαν σχηματίσει ουρές έτσι ώστε να προμηθευτούν ένα καινούργιο κράνος.

Στην κεντρική πλατεία στήθηκαν τάπητες κυκλοφοριακής αγωγής και παζλ για τους μικρούς φίλους προκειμένου μέσα από τη διασκέδαση να μάθουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ενώ για ενήλικες υπήρχαν προσομοιωτές οδήγησης.


Στις δράσεις συμμετείχε και ο Παραολυμπιονίκης και υπαστυνόμος Αντώνης Τσιαπατάκης, ο οποίος συνομίλησε με κόσμο και έδωσε οδηγίες για την πρόληψη τροχαίων.

Πηγή: thestival.gr