Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι συγκρούσεις και η διαδρομή του Φραγκίσκου Ραγκούση


Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης στη διάρκεια της δικηγορικής του καριέρας συγκρούστηκε πολλές φορές και με πολλούς, υπερασπιζόμενος με πάθος τους εντολείς του. Ως συνήγορος του
Παν. Βλαστού,  στάθηκε δίπλα του στα δικαστήρια από όταν ο γνωστός βαρυποινίτης άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη, ήδη από τη δεκαετία του 1990 μέχρι και τη δίκη του για την απαγωγή Παναγόπουλου και το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε μέσα από τις φυλακές.
Στην  υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών από πράκτορες σε ελληνικό έδαφος εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων, ο Φ. Ραγκούσης ως συνήγορος είχε ζητήσει το 2006 τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή ώστε να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για την απαγωγή τους.
Αλλά και όταν ως έγκλειστος ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας επειδή δεν του επέτρεπαν να πάρει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών, που είχε εισαχθεί με πανελλαδικές εξετάσεις, ο συνήγορός του ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου με σειρά δικονομικών ενεργειών και εκκλήσεων προς την τότε πολιτική εξουσία για να γίνει δεκτό το αίτημά του. Και το κατάφερε.
Δικαιολόγησε με πάθος την πράξη της
Ως υπερασπιστής δε της Βίκυς Σταμάτη , όταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε από το Ψυχιατρείο όπου κρατούνταν, έσπευσε να δικαιολογήσει με πάθος την πράξη της.
«Ξέρω την ψυχική της κατάσταση, που βρισκόταν τις τελευταίες ώρες, γνωρίζω τι πέρασε, ποια ήταν η απογοήτευση που ένιωσε μετά την απόρριψη (σ.σ. του αιτήματος αποφυλάκισης που είχε καταθέσει) . Διαψεύδω ότι πήρε όλα τα πράγματα της μέσα από το κελί της και ότι είχε βάλει μαξιλάρια με κουβέρτα επάνω για να φαίνεται ότι κοιμάται. Διαψεύδω ότι υπήρχε κάποια επικοινωνία της πέρα από αυτήν που είχε το βράδυ μαζί μου… Εγώ δεν μιλάω για απόδραση κρατούμενης, μιλάω για την εξαφάνιση ασθενούς».
Η δυνατή και πολλές φόρες αιρετική φωνή του Φραγκίσκου Ραγκούση δεν θα ξανακουστεί στα δικαστήρια.
Το δικηγορικό γραφείο Ραγκούση όμως θα συνεχίσει πάνω στο δρόμο που ο ίδιος άνοιξε. Στο τιμόνι θα είναι εφεξής η κόρη του Λίλα που είχε πάντα κοντά του σε όλες τις υποθέσεις.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια