Εσύ θα τολμούσες να δοκιμάσεις παγωτό από γάλα … εντόμων;




Παγωτά από γάλα εντόμων -ναι, καλά διάβασες- πουλά η startup εταιρία Gourmet Grubb με έδρα τη Νότια Αφρική!

Το παγωτό περιέχει EntoMilk, ένα υποκατάστατο γάλακτος φτιαγμένο από μαύρες στρατιωτόμυγες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, το EntoMilk έχει περισσότερη πρωτεΐνη από το αγελαδινό γάλα, είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο και δεν περιέχει υδατάνθρακες.

Από τις πέντε γεύσεις που διατίθενται, η σοκολάτα πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (7/10) από όσους τις δοκίμασαν. Αυτήν τη στιγμή, το ιδιαίτερο αυτό παγωτό είναι διαθέσιμο μόνο στη Νότια Αφρική, αλλά η συνιδρύτρια της εταιρίας, Leah Bessa, λέει πως στοχεύουν να επεκταθούν σε όλον τον κόσμο. Θέλουν μάλιστα να λανσάρουν και άλλα προϊόντα από EntoMilk, όπως γιαούρτι και τυρί.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα έντομα αποτελούν μια λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού, καθώς η κατανάλωσή τους όχι μόνο θα φροντίσει για τη σίτιση εκατομμυρίων ανθρώπων που λιμοκτονούν, αλλά θα περιορίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Τα έντομα λέγεται πως μπορούν να αντικαταστήσουν τροφές, όπως το ψάρι και το κόκκινο κρέας, καθώς είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, φθηνά στην παραγωγή τους, φιλικά προς το περιβάλλον, πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών.

Λέτε μετά από μερικά χρόνια να αγοράζουμε αυτά τα παγωτά από το περίπτερο;


Πηγή: olivemagazine.gr