Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύριε διοικητά της ασφάλειας, είδατε τα αποτυπώματα στο όπλο του εφοπλιστή;

Μείναμε χθες στο bloko.gr στην ανάλυση - παράθεση του σκέλους της υπόθεσης με την εξέταση λυσίματος και δεσίματος όπλου από εφοπλιστή, στον οποίο προσκομίστηκε το ιδιωτικό του
πιστόλι από τον χώρο των κατασχεμένων ειδών τμήματος ασφαλείας των βορείων προαστίων, το οποίο είχε παραδώσει καθώς είχε λήξει στο παρελθόν η άδεια οπλοφορίας του και μέχρι τότε (Νοέμβριος 2018) δεν είχε ανανεωθεί.

Το όπλο το παρέλαβε αστυνομικός που υπηρετεί σε στέλεχος του υπουργείου δημόσιας τάξης και το μετέφερε στην αίθουσα εξέτασης των υποψηφίων, με την αλχημεία να τελεί σε πλήρη γνώση όλων των ιεραρχικά από πάνω. Φυσικά και του κ. διοικητή της ασφάλειας, ο οποίος προφανώς είχε δώσει την έγκριση υπακούοντας πειθήνια στα κελεύσματα της Κατεχάκη.

Το πρόβλημα στην ορχηστρική συμφωνία ανέκυψε όταν ο εξεταστής σταμάτησε τη διαδικασία προκειμένου να ενημερώσει τον τμηματάρχη του κι εν προκειμένω τον κ. Τζελά, ο οποίος υποτίθεται ήταν μυημένος στην μεθοδολογία της μεθόδευσης.

Μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του κ. Τζελά να καταγγείλει την αλχημεία στους αδιάφθορους και μέχρι να μεταβεί στην Κηφισίας για κατάθεση, το όπλο χρησιμοποιήθηκε από την κ. εφοπλιστή για την εξέταση (ούτε το δικό του μπόρεσε να λύσει) παραλήφθηκε από τον ίδιο αστυνομικό που το είχε αναρπάξει την προηγούμενη ημέρα και μεταφέρθηκε εκ νέου στο τμήμα ασφαλείας των βορείων προαστίων για να επανατοποθετηθεί στο κλειδωμένο χώρο φύλαξης.

Στη συνέχεια όλοι έκαναν τους ανήξερους. Διοικητής και διαχειριστής υλικού του τμήματος ασφάλειας δήλωσαν ότι είχε γίνει η επίσκεψη του αστυνομικού που φέρεται ότι το παρέλαβε, αλλά διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι κανένα όπλο δεν βγήκε από το τμήμα ή δόθηκε σε κάποιον για κανενός είδους λόγο. Συνεπώς, ο αστυνομικός της Κατεχάκη που σύμφωνα με την καταγγελία το είχε μεταφέρει στον εφοπλιστή, το είχε κλέψει!!! Άνοιξε μόνος του με ... ταχυδακτυλουργία την κλειδωμένη ντουλάπα, στην οποία όπως διαβεβαιώθηκε δεν μπορούσε ο οποιοσδήποτε να είχε πρόσβαση.

Το πιστόλι κατασχέθηκε από τους αδιάφθορους και στάλθηκε για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά. Το ερώτημα είναι εάν βρέθηκαν ή όχι τα αποτυπώματα του αστυνομικού της Κατεχάκη που καταγγέλθηκε ως ο ... διαβιβαστής. Εμείς γνωρίζουμε. Εσείς μπορείτε να φανταστείτε το αποτέλεσμα.

Το κερασάκι στη τούρτα που αποκάλυψε το πλήρες σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από το παραπέτασμα, ήταν αφενός η μετάθεση του κ. Τζελά, αφετέρου η προσπάθεια τοποθέτησης στο τμήμα όπλων ως επικεφαλής, αξιωματικού με πληθώρα (αναπόδεικτων ομολογουμένως) καταγγελιών.



του Γιώργου Καραϊβάζ 

 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια