Ο λόγος που δεν πρέπει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνήσουμεΑποτελεί την αγαπημένη πρωινή συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων που νιώθουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς καφέ.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν είναι καλό για το σώμα μας να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνήσουμε. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια ώρα από τη στιγμή που ξυπνήσει κάποιος για να βάλει στο στόμα του την πρώτη γουλιά καφέ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι την ώρα που ξυπνάτε, η παραγωγή κορτιζόλης από το σώμα σας βρίσκεται σε μία από τις τρεις ημερήσιες υψηλότερες τιμές της. Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε την κορτιζόλη ως την «ορμόνη του στρες» επειδή εκκρίνεται σε υψηλότερες ποσότητες όταν κάποιος νιώθει πίεση ή ένταση από τις συνθήκες που αντιλαμβάνεται κανείς ως απαιτητικές.

Η κορτιζόλη λειτουργεί ως «ορμόνη επιφυλακής». Με απλά λόγια, η δουλειά της είναι να ξυπνά το σώμα μας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα πρέπει να αφήνουμε την ενέργεια που μας δίνει από μόνο του το σώμα μας και στη συνέχεια να πάρουμε εξωτερική βοήθεια από τον καφέ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:Πηγή: pentapostagma.gr