Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οχτώ τρόποι για να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα των αιμορροΐδων



Οι αιμορροΐδες αποτελούν ομάδες φλεβών γύρω από τον πρωκτό. Η διόγκωσή τους προκαλεί αιμορραγία, ερεθισμό και πόνο κατά την κένωση.

Οι αιμορροΐδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στις εξωτερικές, που εμφανίζονται επιδερμικά γύρω από τον πρωκτό και στις εσωτερικές, που εντοπίζονται εσωτερικά του πρωκτού και του κάτω ορθού.

Όλοι έχουν αιμορροΐδες, αλλά δεν υποφέρουν όλοι από αιμορροϊδοπάθεια, την πάθηση που συνδέεται με τα ενοχλητικά συμπτώματα των αιμορροΐδων. Τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλούνται από τις αιμορροΐδες, είναι πιθανό να περιοριστούν σημαντικά, εφόσον βελτιωθεί η σύσταση των κοπράνων και αυξηθεί ο ρυθμός των κενώσεων.

Δείτε παρακάτω οχτώ τρόπους που θα σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων:
  1. Η σκληρή σύσταση των κοπράνων είναι μια βασική αιτία που επιδεινώνει τα συμπτώματα των αιμορροΐδων. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης μαλακώνει τα κόπρανα με αποτέλεσμα να μην ερεθίζουν τις αιμορροΐδες κατά την κένωση.
  2. Η εντερική λειτουργία δεν θα πρέπει να παρεμποδίζεται. Όσο καθυστερείτε την κένωση, τόσο τα κόπρανα αφυδατώνονται και σκληραίνουν με αποτέλεσμα να τραυματίζουν τις αιμορροΐδες κατά την κένωση.
  3. Η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης επιδεινώνουν την αιμορροϊδοπάθεια. Η συχνή άσκηση, βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών, χαλαρώνει τους μυς και διευκολύνονται οι κενώσεις, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στη διατήρηση της καλής υγείας του εντέρου.
  4. Το νερό διευκολύνει τις κενώσεις και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα προκειμένου να διατηρούνται μαλακά τα κόπρανα.
  5. Η αφόδευση πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά το πολύ. Η συνήθεια που έχουν αρκετοί να κάθονται με τις ώρες στη λεκάνη επιβαρύνει τη σωστή αιμάτωση της περιοχής του πρωκτού.
  6. Το χαρτί υγείας είναι πιθανό να προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα της περιοχής του πρωκτού. Αντικαταστήστε το με υγρά μαντιλάκια που δεν περιέχουν αλκοόλη, ιδανικά για ευαίσθητο δέρμα.
  7. Μια ακόμα λύση που θα σας ανακουφίσει, είναι οι τοπικές πλύσεις με χλιαρό νερό μετά την αφόδευση. Το χλιαρό νερό μειώνει τη διόγκωση των αιμορροΐδων και ανακουφίζει από τον πόνο και τον ερεθισμό. Ταμπονάρετε απαλά την περιοχή, με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και θα διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματα υποχωρούν σταδιακά.
  8. Η δυσκοιλιότητα επιδεινώνει τα συμπτώματα των αιμορροΐδων, καθώς όσο περισσότερο μένουν τα κόπρανα στο έντερο, τόσο δυσκολεύεται η κένωση. Στην προσπάθειά τους να ανακουφιστούν από το μετεωρισμό που αισθάνονται λόγω της δυσκοιλιότητας, πολλοί άνθρωποι πιέζονται κατά την αφόδευση. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται η πίεση στις φλέβες του πρωκτού και να έχετε μια επώδυνη κένωση.


Πηγές: niddk.nih.gov, onmed.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια