Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί συζήτησαν οι συνοριοφύλακες με τον Άγγελο Τόλκα


Διαβάστε την ανακοίνωση


Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Αγγ. Τόλκα και συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν κυρίως τις δομές φιλοξενίας αλλά και της απασχόλησης του προσωπικού που υπηρετεί εκεί.  Ενημερωθήκαμε για τις διαδικασίες ασύλου και τις τρέχουσες μεταναστευτικές ροές τόσο για τα νησιά όσο όμως και για την ηπειρωτική χώρα. Από την πλευρά μας μαζι με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Συνοριακών- Αστυνομικών Ημαθίας, είχαμε την ευκαιρία, να επισημάνουμε ζητήματα και αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του υφυπουργού. Ενημερώσαμε τον Υφυπουργό επίσης για το εύρος των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιακών υποχρεώσεων που έχουν και οι υπηρεσίες διαχείρισης μετανάστευσης στη β' και γ' ζώνη. 

Περιγράψαμε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων λαθροδιακινησης και ζητήσαμε την υποστήριξη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με Μέσα και εξοπλισμό για το σκοπό αυτό. Καταθέσαμε την τεράστια λειψανδρία των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και την αναγκαιότητα προσλήψεων νέων συνοριακών φυλάκων.

Από πλευράς μας, η ενημέρωση και η κατάθεση των προβληματισμών σε κάθε αρμόδιο Υπουργό, αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα παρόλο που η χρονική συγκυρία δεν επιτρέπει και πολλά. Είναι ανάγκη όμως ο δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης να είναι συνεχής και αμοιβαίος προς κάθε κατεύθυνση.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια