Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύριε διοικητά της ασφάλειας, έτσι μπαινοβγαίνουν τα κατασχεμένα όπλα εφοπλιστών στις υπηρεσίες σας; Με ραδιουργίες εξοβελίζετε αξιωματικούς;

Η υπόθεση χρονολογείται στο Νοέμβριο του 2018 και στο επίκεντρο βρίσκονται δύο αξιωματικοί. Ο τότε τμηματάρχης όπλων στην κρατική, Γιώργος Τζελάς και ο
διοικητής ασφάλειας, Γιώργος Κανέλλος. Οι υπόλοιποι που αναμίχθηκαν είχαν ρόλο ... ντρέσινγκ σε μία κατάφωρα παράνομη διαδικασία χορήγησης άδειας οπλοφορίας σε γνωστό εφοπλιστή.

Ο κ. Τζελάς εξέφρασε τότε την αγωνία του για την επαπειλούμενη σκανδαλώδη αλχημεία και ο κ. διοικητής που ήταν απόλυτα ενημερωμένος για τα συντελούμενα και τους συντελεστές, εποίησε απλώς τη νήσσα. 

Τί είχε συμβεί; Ο γνωστός εφοπλιστής δεν είχε κάνει χρήση του δικαιώματος ανανέωσης άδειας οπλοφορίας το ή τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα το ατομικό του όπλο να έχει κατασχεθεί από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ασφαλείας και να έχει τοποθετηθεί σε ειδικό ασφαλισμένο χώρο.

Έλα όμως που ο εφοπλιστής δεν γνώριζε να λύνει και να δένει κανένα άλλο πιστόλι πλην του δικού του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μεθόδευσης ... υφαρπαγής ή εκούσιας εκχώρησης του όπλου από το διοικητή του τμήματος (ο ίδιος το αρνείται) σε άλλο αστυνομικό, προκειμένου το πιστόλι μάρκας steyr να μεταφερθεί στην αίθουσα που οι εξεταζόμενοι θα ακολουθούσαν την οριζόμενη διαδικασία και μάλιστα πως η μεταφορά ήταν εγκεκριμένη από τον κ. Τζελά.

Ο τελευταίος, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε γίνει γνώστης της επιχειρούμενης μεθόδευσης καθώς η εντολή για την πραγματοποίηση της είχε έρθει από τα πάνω, από στέλεχος της Κατεχάκη, ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας και ζήτησε επίσης συνάντηση με το διοικητή της ασφάλειας, επίσης γνώστη του παρασκηνίου, ο οποίος όμως κρύφτηκε στο γραφείο του, αρνούμενος να δεχτεί τον υφιστάμενο του για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα παρατεθεί σε νέο δημοσίευμα, με περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία και για τον αξιωματικό που πήρε το προβάδισμα για να διαδεχθεί τον κ. Τζελά, με την απαραίτητη υποσημείωση ότι μετά το σχετικό σκάνδαλο, ο κ. Τζελάς πήρε την άγουσα από την κρατική. Για τέτοια διαφάνεια και ηθική μιλάμε στην άσπιλη ΕΛΑΣ.



του Γιώργου Καραϊβάζ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια